Aile Bakanlığı’ndan yalıtımlı oda yaptırıp çocukları yıllarca istismar eden sucu hakkında açıklama

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 9:48 am - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 10:10 am

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bağcılar’da bir mahalle sucusunun iş yerine yaptırdığı gizli odada çocuklara yıllarca tecavüz etiği haberine ilişkin açıklama yaptı.

Halk TV’ye yer alan “Gizli bölmede nefessiz bırakılan çocuklar” isimli habere göre, Bağcılar’da 60 yaşındaki mahalle sucusu Metin Şenay, iş yerine yaptırdığı süngerli odada mahallenin çocuklarına yıllarca tecavüz etti ve bu anları kayıt altına aldı. Dehşet, bir çocuğu gece vakti alıkoymasıyla ortaya çıktı. Yapılan baskında çok sayıda çocuğun görüntüsü ele geçirilirken, sucunun tecavüz ettiği çocuklardan biri ise felç geçirene kadar istismara uğramaya devam etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada gündem olan söz konusu habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ismi geçen iki çocuğun 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet koruması altında olduğu aktarıldı.

Açıklama şu şekilde:

“Dün bazı basın yayın organlarında ‘Gizli Bölmede Nefessiz Bırakılan Çocuklar’ başlığıyla yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Haberlere konu olan şahsın tutuklu olarak yargılandığı soruşturma sürecini en başından beri yakından takip ederek davanın açılması ile birlikte müdahillik talebinde bulunduk. Haberlerde ismi geçen 2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta, istismara uğradığı iddia edilen diğer çocuklarımızla ilgili mesleki çalışmalar ise sürdürülmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tutuklu yargılanan şahsın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin yakın takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Kahvesine uyuşturucu atıp tecavüz ettikleri kadının ölümüne neden olan sanıklara iyi hal indirimi

Kaynak: HABER MERKEZİ