ADDP’den Merdan Yanardağ serbest bırakılsın çağrısı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 7:08 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 7:08 pm

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) hedef gösterilerek tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 32 gündür hukuksuzca tutuklu.

Yanardağ’ın serbest bırakılması için birçok kuruluştan çağrılar sürüyor. Bu kez yedi ülkede 14 üye derneğin (ABD, Almanya, Avusturya, İngiltere, İsveç, Kosova, Norveç) çatı kuruluşu Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ‘Merdan Yanardağ’ın tutuklu olarak yargılanmasının, basın ve ifade özgürlüğüne, demokrasiye ve hukuk kurallarına aykırı’ olduğunu bildirdi.

Yanardağ’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan platformun açıklaması şöyle:

‘BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİ VE HUKUKA AYKIRI’

“Gazeteci – yazar, TELE-1 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, montaj video kayıtları ve sahte suçlamalarla hedef gösterilerek haksız yere tutuklanmasının üzerinden tam 1 ay geçti. Yorum ve analizleri ile her zaman gerçekleri anlatan yurtsever gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklu olarak yargılanması, basın ve ifade özgürlüğüne, demokrasiye ve hukuk kurallarına aykırıdır.

‘YANARDAĞ’IN YANINDAYIZ’

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün 30’uncu yıldönümü olan 2023 yılında, dünya çapında özgür bir basın ve ifade özgürlüğüne ulaşma yolunda önemli ilerlemeler sağlanmışken, Türkiyemizde basın ve ifade özgürlüğü, iktidarın baskı ve sansürü ile giderek daha fazla saldırı altındadır. Bu durum sadece basın mensuplarını değil, tüm vatandaşları etkilemektedir. Halkın özgürlüğü basın özgürlüğüne bağlıdır. Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) olarak tehdit ve saldırılara rağmen yıllardır gerçekleri savunan, halkı aydınlatan Merdan Yanardağ’ın yanındayız.”