2024 model iPad Pro’ların OLED ekran problemi halen devam ediyor

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 9:57 pm

Yeni nesil iPad Pro‘lardaki en büyük değişiklik OLED ekran olacak. Aylardır gündeme gelen bir dedikodu. Ancak farklı birkaç kaynak tarafından Apple’ın OLED panel üretiminde yüksek maliyetle karşı karşıya olduğu da söyleniyor.

Bu konuyla alakalı yeni bir iddia var. Güney Kore’den gelen rapora göre Apple, OLED üretim maliyetlerini halen düşürebilmiş değil. Kaynaklar, teknoloji devinin Samsung ve LG ile görüşmeler içinde olduğu, ancak alternatif olarak yeni bir tedarikçinin kapısını çaldığı da belirtiliyor. Raporda, Apple’ın OLED panelde iki katmanlı yapıda ısrarcı olduğu not düşülmüş.

iPad Pro

OLED panellerde üretim sürecine göre iki veya tek katmanlı yapı kullanılıyor. Eğer bu yapı iki katmanlı olursa, yüksek parlaklık sağlıyor ve OLED ekranın ömrü neredeyse 4 katına çıkıyor. iPhone’larda tek yapı var, fakat Apple yeni iPad’leri için tek değil, iki katmanlı yapıdan yana. Bu durum için tabletlerin daha uzun kullanım ömrü sunması gerekçe gösteriliyor. Üretim sürecinde iki katmanlı yapı dışında hibrit panel yapısı, arka panel ve daha birkaç faktör daha var. Bunlar da bir araya gelince maliyet artıyor.

İlginizi çekebilir: Çip kıtlığı nedeniyle iPhone ekran üretiminde sorun yaşanıyor

10 inç’lik cihazlar için OLED panellerin tedarik fiyatı 100 ile 150 dolar arasında. Ancak Apple’ın ihtiyaç duyduğu OLED paneller için tedarik fiyatı 11.1 inç için 270, 13 inç için 350 dolara yakın. Şu anda 11 inç’lik LED Liquid Retina ekranlı iPad Pro’nun fiyatı 799 dolar.

Tabletlerin özelliklerine gelecek olursak, 2024 model iPad Pro’larda M3 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek. Düşük nm süreci daha yüksek performans ve güç verimliliği demek. M3’le donatılmış yeni iMac, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin de çıkması bekleniyor. Yeni iPad Pro’larda boyut biraz daha büyüyecek.

Kurtarma ifadesi güvende tutmanin en ideal yollari neler?