2023’te başlayan yükselişi tam gaz sürüyor

Yayın tarihi: 27 Ocak 2024 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 8:14 pm

Disney+ ve HBO Max gibi rakiplerin pazara girmesiyle birlikte dijital platform alanında çekişme hiç olmadığı kadar artmış olsa da Netflix bu alanda açık ara liderliğini sürdürüyor.

Söz konusu dijital servis abonelikleri olduğunda tüm dünyada kullanıcıların başlıca tercihlerinden biri olan platform, bu sayede abone sayısını hızla arttırmaya devam ediyor. Bugün bir açıklama yaparak son mali çeyreğin sonuçlarını paylaşan şirket, beklentilerin bile üzerine çıkan bir çeyreği geride bıraktıklarını açıkladı.

Netflix

İlginizi çekebilir: Spotify abone sayısını arttırmaya devam ediyor

2023’ün son çeyreğinde Netflix’in yaklaşık 9 milyon yeni abone kazanması bekleniyordu. En azından Wall Street’teki analistlerin tahminleri bu yöndeydi. Ancak şirket bu beklentilerin üzerine çıktı ve son çeyrekte 13.1 milyon yeni aboneye kavuştu. Böylece şirket bugüne kadar bir dördüncü çeyrekte kazandığı en yüksek yeni kullanıcıyı kazanmış oldu. Beklentileri aşan bu performansla birlikte platformun toplam abone sayısı da 260 milyona ulaştı.

Şirketin son çeyrekteki bu başarısı hisselerine de yansıdı. Bugünkü açıklamanın ardından şirketin hisseleri yüzde 8.3 değer kazandı. 2022’de kullanıcı kaybetmesinin ardından kısa bir süre sallanan şirket, 2023’te tam anlamıyla geri döndü. Öyle ki şirketin hisseleri 2023’te tam yüzde 65 değer kazandı. Son çeyrekte elde edilen bu başarı, şirketin geri dönüşünü daha da sağlamlaştıracaktır.

Galaxy S24 Önsipariş Aşamasında Rekor Kırdı

Kaynak: TELE1