193 milyar dolar yatırım yapacak

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 9:33 pm

Elektrikli otomobil pazarında lider konuma gelmek isteyen Volkswagen, bu alana beş yılda 193 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bildiğiniz gibi otomobil dünyasında şu sıralar ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. Avrupa Birliği gibi kurumlar tarafından alınan kararların da etkisiyle yakıtlı otomobillerden elektrikli otomobillere hızla geçiş yapılıyor. Bu yüzden köklü otomobil üreticileri de yatırımlarını elektrikli otomobil pazarına yönlendiriyor. Son dönemde elektrikli otomobil pazarına önemli yatırımlar yapan bu köklü otomobil üreticilerinin başında ise Volkswagen geliyor. Şimdiden bu alanda ciddi bir varlık gösteren Alman otomobil üreticisi, önümüzdeki birkaç yıl içinde Tesla’yı geride bırakarak bu pazarın en büyüğü olmayı hedefliyor.

Bu amacını gerçekleştirebilmek için bu alana yatırımını sürdürmesi, hatta daha da arttırması gerektiğinin farkında olan Volkswagen, bu hafta elektrikli otomobil pazarına yönelik planları hakkında önemli bir açıklama yaptı. Daha birkaç gün önce yeni batarya fabrikasını duyuran şirket, bu kez de önümüzdeki beş yılda elektrikli otomobil pazarına 193 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Volkswagen

 

New York Times’ın haberine göre Alman otomobil üreticisi, bu 193 milyar doları elektrikli otomobil pazarının farklı alanlarına harcayacak. Ancak bu paranın önemli bir bölümü batarya üretimine, yazılım geliştirme çalışmalarına ve araçlarda kullanılacak hammaddelerin teminine harcanacak.

Mark Zuckerberg, MetaVerse konusunda frene bastı

 

Önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasadaki elektrikli otomobillerinin sayısını 30’a çıkarmayı hedefleyen şirket, bu amaç doğrultusunda Kuzey Amerika ve Çin bölgesine önemli yatırımlar yapacak ve bu bölgelerde yeni üretim tesisleri kuracak.