15 Temmuz’da rehin alınan emekli albay hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 1:55 pm

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde rehin alınan emekli Albay Güven Sağban hayatını kaybetti.

15 Temmuz 2016 tarihli Darbe Girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik Daire Başkanı olduğu sırada rehin alınan 55 yaşındaki emekli Albay Güven Sağban, yaklaşık 20 gün önce entübe edilerek hastanede tedavi altına alınmıştı.

Odatv’nin aktardığına göre 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde silahın tutukluk yapmasıyla öldürülmekten kurtulan Güven Sağban hayatını kaybetti.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN PAYLAŞIM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Güven Sağban’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde yaşananları hatırlatan Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz öncesi vatan için göreve çağrılan askerlerimizden, o gece üniformasını giyip Jandarma genel komutanlığına gidip, FETÖ’cü çete tarafından rehin alınan jandarma kurmay albay Jandarma İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik daire başkanı , avukat, AYİM üyesi Güven Şağban hakka yürüdü. Allah rahmet eylesin.

15 Temmuz’dan sonra Güven Şağban tasfiye edilen Atatürkçü subaylardan birisi oldu.

Elinde silah olan şerefsiz ise TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ı başından vuran FETÖ’cü Erkan Öktem. Öktem koruma polisi Hasan Gülhan’ı iseı öldürmüştü. Öktem, kamera kayıtlarına rağmen “Ben yapmadım” diye inkar etti. Mahkeme Ökten’i Müebbet hapse mahkum etti. FETÖ ile gerçek mücadele Zafer Partisi tarafından gerçekleştirilecek.”

GÜVEN ŞAĞBAN KİMDİR?

Güven Şağban, 1969 Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğdu. İlkokulu Ankara’da, ortaokul ve liseyi Kütahya’nın Simav İlçesinde tamamladı. 1990 yılında Kara Harp Okulundan, 2000 yılında ise Kara Harp Akademisinden mezun olan Güven Şağban, Jandarma Subayı olarak görev yaptı.

2007-2008 yıllarında İtalyan Güvenlik Akademisini tamamlayan Şağban, 2011-2013 yılları arasında Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde üye olarak görev aldı. Güven Şağban, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Plan ve Güvenlik Daire Başkanı iken, 15 Temmuz darbe girişiminde rehin alınmıştı.

Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Güven Şağban, aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde ‘Kamu Yönetimi’ alanında yüksek lisans yaptı. Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı Tayin Daire Başkanı iken 2017 yılında Kurmay Albay rütbesinde emekliye ayrılan Güven Şağban Ankara Barosuna kayıtlı.

Abdurrahman Dilipak’tan ’15 Temmuz’ iddiası: Hükümet 4 ay önceden biliyordu

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde rehin alınan emekli Albay Güven Sağban hayatını kaybetti.

 

Kaynak: TELE1