Zafer Arapkirli’den Merdan Yanardağ tepkisi: Faşizmin klasik taktiği!

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 6:28 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:43 pm

Gazeteci Zafer Arapkirli TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Bu faşizmin klasik taktiğidir” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözleri çarpıtılarak troller tarafından sosyal medyada yayınlandı. Troller tarafından hedef alınan Yanardağ, sözlerinin bağlamından koparıldığını anlattığı ve yayınlanmayan görüntüleri yeniden yayınladığı özel yayın esnasında TELE1’e gelen Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından gözaltına alındı. Yanardağ’ın gözaltına alınmasına gazeteci Zafer Arapkirli TELE1 ekranlarından tepki gösterdi.

Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar: İmralı’dan mektup getirenlerin televizyona çıkması suç olarak kabul edilmiyor

“FAŞİZMİN KLASİK TAKTİĞİ”

Arapkirli Yanardağ’ın gözaltına alınmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Tek tek not alıyoruz ifadelerini deprem döneminde de dile getirmişlerdi. Ekonomik kararlarla halkın ezilmesine karşı çıkanlara, onlara karşı söz söyleyenlere, ekonominin kötü yönetilmesine, her şeyin Türkiye’de çökertilmesine itiraz eden herkesi bir şekilde bir yerde not alıyor. Bu faşizmin klasik taktiği. Merdan Yanardağ gibi toplumun çok önünde bir televizyon kanalının yöneticisi insanlara bu tür şeyler yapmalarının altında emekçiye, memura, öğrenciye diyor ki ‘biz bu kadar tanınmış insanları bile kulağından tutup içeri atarız size kim bilir neler yapmayız’ demeye getiriyorlar. Göz dağı vermeye çalışıyorlar. Bunun gerçekleşmeyeceğini biliyor almaları lazım”