Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme! İkinci gizli tanık da ifadesini geri çekti

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2024 Pazar 9:59 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2024 Pazar 9:59 am

Gazeteci Saygı Öztürk, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, Serdar Sertçelik’in ardından ikinci gizli tanığın da çekildiğini yazdı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık olarak geçen Serdar Sertçelik’in ardından bir gizli tanığın daha ifadesini geri çektiğini yazdı. Öztürk’ün yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bora Kaplan suç örgütü davasına yarın Ankara 32. Ağır ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Bu arada ilginç bir gelişme daha yaşandı. Davanın “Gizli” tanığı olduğunu, ifadesinin sorgucu emniyet mensupları tarafından kurgulandığını öne süren Sertçelik’in, gizli tanıklığı bitti. Ayrıca yurda dönüp dönmeyeceği de belli değil.

“Ü5W1G8K6L3” kod adı verilen davanın ikinci “Gizli tanığı” kendini ifşa etmedi. 6 sayfalık ifadesinde, Bora Kaplan çetesinin yapısı ve bunlardan suç işlediğini bildiği kişilerin isimlerini söyledi. Yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik hakkında da şu iddiada bulundu:

“Kendisini Elmacı marketlerin ortağı diye tanıtıyordu. Bildiğim kadarıyla kendisi önceleri örgüt içerisinde önemli bir konumdaydı. Ancak örgüt kapsamındaki görevini talimatlar doğrultusunda tam olarak yerine getiremediği için Bora Kaplan tarafından hedef alındı ve zamanla örgüt içerisindeki yeri azaldı. Fakat kendisi halen örgüt içerisinde yer almaktadır.”

Bora Kaplan suç örgütünün gündemde olması, Serdar Sertçelik’in iddialarından sonra bazı tanıkların, güçlü gördükleri bu grupla ilgili verdikleri ifadelerden vazgeçmeye başladığı dikkat çekti. “Ü5W1G8K6L3” kod adlı gizli tanık da, yargılamanın yapıldığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na gönderdiği 15 Mayıs 2024 tarihli dilekçesinde şunları yazdı:

“Ü5W1G8K6L3 kod isimli tanığım. Mahkemenizde bulunan daha önceki ifadem gerçeği yansıtmamaktadır. Cebir ve tehdit altında verdim. Doğru değildir.”

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir gözaltı daha!

Kaynak: TELE1