Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar: İmralı’dan mektup getirenlerin televizyona çıkması suç olarak kabul edilmiyor

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 5:17 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 5:17 pm

Eski Milletvekili ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın gözaltına alınmasına TELE1 ekranlarından tepki gösterdi.

 

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözleri çarpıtılarak troller tarafından sosyal medyada yayınlandı. Troller tarafından hedef alınan Yanardağ, sözlerinin bağlamından koparıldığını anlattığı ve yayınlanmayan görüntüleri yeniden yayınladığı özel yayın esnasında TELE1’e gelen Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından gözaltına alındı. Yanardağ’ın gözaltına alınmasına Eski CHP Milletvekili ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar TELE1 ekranlarından tepki gösterdi.

Sağlar Yanardağ’ın gözaltına alınmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

” Türkiye maalesef hukuk devleti olmaktan çıktı. Hele 28 Mayıs seçimi sonrasında artık tek adamın istediği gibi at koşturacağı bir ülke haline geldi. Osmanlı padişahlarında olmayan bir yetkiye sahip olduğunu düşünüyorum. Yanardağ’ın gözaltına alınması bile Türkiye’de gözaltına alınması bile Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğünün ortadan kalktığının ve en önemlisi yurttaşların haber alma hakkının da kalktığı bir noktaya geldi. Yanardağ’ın söylediklerinin daha ötesini söyleyeyim, Recep Tayyip Erdoğan bir akademisyeni gönderip Abdullah Öcalan’dan icazet alınması doğrultusunda, kendisine oy verilmesi için İmralı’dan mektup getiren insanların televizyon ekranlarına çıkartılması suç olarak kabul edilmiyor ama Merdan Yanardağ’ın bir başka düşünceyi daha iyi ifade etmek için söylediklerini suç olarak kabul ediyorlar. Abdullah Öcalan’ın kardeşini TRT’ye çıkartabiliyorlar bunu geçiştiriyorlar buna yargı organından hiç bir yetkili ‘ne yapıyorsunuz siz?’ diye sormuyor ama Merdan Yanardağ’ın söylediği bir sözü suç olarak kabul ediyor. Bu Türkiye’nin bir hukuk devleti olmanın çıkmanın ötesinde bir hınç alma noktasına geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı 2023 hedefimize varacağız diyordu. Bu hedefin ne olduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Atatürk’ün kurduğu laik demokratik Türkiye Cuımhuriyeti sosyal hukuk devleti olmaktan çıkartıldığı sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın oluşturduğu bir partinin işgali altına alınarak AKP devleti haline getirildiğini görüyoruz. Bugün Yanardağ’ın gözaltına alındığını söylüyoruz ama aslında Türkiye’de düşünen laik demokrasiden yana olan, sosyal hukuk devletini arzu eden insanların da aynı şekilde gözaltına alındığını söylemek gerekli. 40 milyon insanın da Merdan Yanardağ ile birlikte gözaltına alındığını söylemek gerekli.  15 Temmuz Allah’ın lütfudur diyerek yargıda önemli bir temizlik yaptılar. Ama onların yerine AKP ile bağı olanları savcı hakim olarak yargının içine soktular. AKP’li bir yargı var. Değişim istememizin sebebi işte bunlar. ‘Çık da sandıkta karşıma yeneyim ben seni’ yok öyle bir şey yenemezsiniz… YSK’nın aldığı kararları kabul ediyorsunuz hukuk devleti olmaktan da çıkıyorsunuz. ”

Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına siyasilerden tepki yağıyor