Vatandaşın sesi susturuluyor! RTÜK de ‘yağ fiyatı haberlerine’ işlem başlatacak

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:51 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:51 pm

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “yanlış algıya yol açan yayınlardan vazgeçmeyen kuruluşlar hakkında yasal hükümler uygulanacaktır” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle aksamaya girdiği söylenen yağ stokları, Türkiye’de de yağ üreticilerini ve vatandaşları da endişeye soktu. Zincir marketlerde ucuz yağ almak için neredeyse izdiham oluşturan vatandaşların görüntüleri Türkiye’nin gündemine oturdu. Ancak iktidar ve sopası RTÜK, vatandaşların ucuz ürün alma derdini değil, yağ fiyatları hakkında yapılan haberleri gördü.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Son günlerde haber bültenlerinde ve yorum programlarında gıda fiyatlarına ilişkin bazı spekülatif açıklamaların yapıldığı dikkatimi çekmektedir. Halkı yanlış yönlendiren, kaygı ve paniğe sevk eden yayınlar RTÜK tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Sağlıklı bir iletişim ortamının oluşması için medyamızın fiyat istikrarını bozan yayınlar yerine ilgili kurumların açıklamalarını haberlerine taşıması son derece önemlidir. Kamuoyunda yanlış algıya yol açan yayınlardan vazgeçmeyen kuruluşlar hakkında 6112 sayılı Yasa’nın ilgili hükümleri uygulanacaktır.” dedi.

 

Yandaş medyadan ‘Evde ayçiçek yağı yapma’ tarifi

Soylu hedef gösterdi, Emniyet ‘yağ fiyatları’ paylaşımlarına işlem başlattı