Türken-USA Vakfı ve TASC yöneticilerinden yüzbinlerce dolar bağış!

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 2:15 pm - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 2:15 pm

Yılmaz Polat

ABD’de örgütlenen AKP destekli Türken-USA Vakfı ve TASC yöneticileri Kongre üyeleri ve çeşitli kurumlara yüzbinlerce dolar bağışta bulundu.

Türken-USA Vakfı ve Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi TASC’ın başkanlığını yapan  Erdoğan’ın kuzeni Halil Mutlu, Türkiye ve Erdoğan  karşıtı yasa tasarılarına imza atan  Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat milletvekili Eliot Engel’e binlerce dolar bağışta bulundu.


ABD Kongre üyelerine yapılan bağış kayıtlarda Halil Mutlu’nun Türkiye’ye yaptırım öngören ve Erdoğan ve ailesinin  mal varlığının araştırılması konusunda yasa tasarısı hazırlayan Demokrat Parti milletvekili Eliot Engel’e bağış yaptığı da görülüyor.


MUTLU, HALIL

$2,700ZELDIN FOR CONGRESS – REPUBLICANG
$5,400TEAM GRAHAM INC – REPUBLICAN
$2,700TEAM GRAHAM INC – REPUBLICAN
$2,700TEAM GRAHAM INC – REPUBLICAN
$1,000DNC SERVICES CORP./DEM. NAT’L COMMITTEE – DEMOCRAT
2,700ENGEL FOR CONGRESS – DEMOCRAT
$2,700ENGEL FOR CONGRESS

Senatör Lindsey Graham 2019 yılında Türkiye’ye gitti, Erdoğan’la Fazıl Say konserini izlemişti. Ancak Graham ‘Barış Pınarı’ harekatından sonra Türkiye’nin karşısında yer aldı, yaptırım yasa tasarısına destek verdi.

MÜSİAD- ABD’nin (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği)  kurucu başkanı ve TASC yöneticisi Murat Güzel de aralarında Graham’ın da bulunduğu ABD’li siyasetçi ve çeşitli kuruluşlara sadece 2016 yılında 755 bin 38 dolar bağışta bulundu.


Güzel’in yaptığı bağışlar internet haber sitesi Daily Caller ‘ Murat Güzel’in Türk hükümetiyle istihbarat paylaştığı ve Türkiye lehine yazı yazdırmak için Kongre üyelerine para ödediğini iddia etmişti.


(https://www.turkavenue.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5050:turk-isadamina-turkiye-hukumetiyle-istihbarat-paylastigi-iddiasi&catid=102:basari-hikayeleri&Itemid=643)
(https://www.poconorecord.com/news/20191126/prosecutors-political-donor-sought-to-silence-witnesses)

(https://www.hurriyet.com.tr/gundem/obama-nin-turkleri-21391953)

ABD’de kurulan Miras Vakfı da (Turkish Heritage Orgazinations) Türken-USA, Müsiad-USA ve Tasc gibi yapılan bağışlardan Amerikalı siyasetçilere bağış yapıyor.


Yeni çıkan ‘Türken-USA: Ensar ve Türgev’in Bilinmeyen Kardeşi’ başlıklı kitabımda belgelerle geniş biçimde anlattım.