AKP-ABD Binasına nakit milyonlarca dolar

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 8:11 am - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 8:11 am

Yılmaz Polat

Emekliye, çalışana, yoksula para yok ama ABD’de Lobicilere, AKP için alınan binaya nakit milyonlarca dolar akıtılıyor.

AKP Washington’da ‘4 buçuk milyon 55 bin dolara’ bir bina satın aldı. Resmi belgelere göre, AKP-ABD Temsilcisi Halil Mutlu parayı ‘nakit’ yani ‘cash’ ödedi.

Yılmaz Polat- Sinagogda Diplomasi S-157
Binanın geçen yılın ikinci yarısıyla bu yılın ilk yarısının emlak vergisinin ödenmediği görülüyor. Buda toplam ’72 bin 519 dolar 83 cent yapıyor.
Resmi belgede ilginç biçimde Türk Hükümeti tarafından kiralanan ABD’de ‘lobi ve hukuk işlerini’ izlemek üzere yılda ‘bir buçuk milyon dolara’ sözleşmesi olan ‘Saltzman & Evinch, PLLC’ adlı şirketin ortağı Gunay Evinch’in AKP binasının alınışı sırasında ‘JLL’ adlı şirketle yüz yüze ‘Emlak görüşmesi’ yaptığı da yer alıyor. ‘JLL’ Şirketinin Türkiye’de de büyük bir ofisi bulunuyor.

Günay Evinch şirketiyle yapılan sözleşmede, sadece Türk Hükümeti’ne hizmet vereceği yazıyor: ‘Türkiye Cumhuriyeti: ABD ve eyalet mahkemelerinde hukuki, cezai ve idari davaların yürütülmesi, yorumlanması ve uygulanabilirliği konusunda Türkiye Büyükelçiliğine hukuki danışmanlık sağlamak ve eyalet hukuku, mevzuatı ve politikası; Yasal taleplere yanıt vermek için stratejiler geliştirmede Büyükelçiliğe yardımcı olmak vs’ deniyor.
Buarada Washington Büyükelçiliği şirketle yılbaşından itibaren ‘bir buçuk milyon dolara’ sözleşmesini yeniledi.

Kaynak: TELE1