New York Belediye’sinden AKP’ye danışman

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 8:54 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 8:54 am

Yılmaz Polat

AKP-ABD Temsilciliği, New York Belediyesi’nde topluluklarla irtibat görevlisi olarak çalışan (Community Liaison) Mir Muhammad Sulaiman Ali ile ‘danışman’ (consultant) olarak kadrosuna aldı.
New York Belediye Ofisinde yaklaşık dört yıl hizmet veren yapan Mir Ali, 31 Aralık 2023’te AKP Temsilciliği ile bir anlaşma yaptı.

AKP Temsilciliği Mir Muhammad Sulaiman Ali’nin New York New York Belediyesi’nde edindiği deneyimlerden yararlanacak.

ABD Adalet Bakanlığı resmi kayıtlarında 1994 doğumlu Mir Ali’nin aylık ‘2.500.00- ikibin beşyüz’ dolara anlaşma yaptığı görülüyor. Mir Ali’nin New York Belediyesi’nin yanısıra bir süre de ‘Muslim Advocates’ adlı sivil toplum örgütünde çalıştığı bildiriliyor.

LLC statüsünde şirketleşen AKP ABD temsilciliğine Erdoğan’ın kuzeni Halil Mutlu yapıyor. Adalet Bakanlığı’nın resmi belgelerinde, AKP temsilciliğnini son 6 ayda ‘ 4 milyon 500 bin dolar’ harcama yaptığı görülüyor.

AKP Temsilciliği bir süre önce Washington’da şehir merkezinde ‘4 milyon 55 bin dolara’ bina satın aldı. https://tele1.com.tr/akp-abd-temsilciligine-milyon-dolarlik-bina-896102/
ABD’de Cumhuriyet Halk Partisi , Halkın Demokrasi Partisi ve İyi Parti’nin de resmi temsilcilikleri bulunuyor.

ABD’de siyasi parti temsilciliği açmak için Adalet Bakanlığı (Yabancı Ülke Temsilcileri Kayıt Yasası- Foreign Agents Registration Act) FARA’ya kayıt yaptırılması gerekiyor.
Temsilcilikler her 6 ayda bir Adalet Bakanlığına temasları, gelir ve harcamalarını rapor etmek zorunda.

Kaynak: TELE1