TURKEN-USA- ENSAR-TÜRGEV ABD’de milyonlarca dolarlık gökdelen ve çiftliği satıp bağışlamalı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 8:33 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 8:33 pm

Aşağıdaki videoyu izleyin lütfen. Meslekdaşım Nafiz Albayrak 24 saat önce çekti.

ENSAR-TÜRGEV Vakıfları’nın ABD’deki uzantısı TÜRKEN-USA tarafından Dünyanın en pahalı gayrimenkul kentlerinden New York- Manhattan’da yaptırılan yüz milyonlarca dolara mal olacak gökdelen inşaatının son görüntüleri.

İnşaatta yoğun bir çalışma olduğu görülüyor. Binanın ‘VIP’ konuklar için ayrılan ‘Rezidans katları ve dış yüzünü tamamlamak için asansörlerin biri inip öteki çıkıyor. lüks gökdelenin giriş ve birinci katları ticari amaçlarla kullanılacak, mağazalar , restoranlar olacak.

Kızılay’ın da milyonlarca dolar aktardığı gökdelenin şu andaki değeri yüz milyonlarca dolar.

https://tele1.com.tr/kizilay-milyonlarca-dolari-ensar-vakfina-akitti-124179/

7 yıldızlı otel donanımlı öğrenci yurdu olacağı söylenen Birleşmiş Milletler binasına birkaç sokak mesafedeki Manhattan’ın merkezi bir yerinde bulunan gökdelenin satılıp deprem bağışı olarak parası geldiği yere yani Türkiye’ye gönderilmeli.

İnternette kısa bir araştırma yaparsanız ABD’de birçok kuruluş, kurum ve vakfın bağış kampanyası açtığını, her milletten insanın imkanları ölçüsünde kampanyaya katıldığını görürsünüz.

TÜRKEN-USA Vakfından ses yok.

Ünlü boksör Muhammed Ali’nin Michigan’daki milyonlarca dolara satın alınan çifliğini ne amaçla ve kim yada kimlerin kullandığına dair kimse birşey bilmiyor.Çifliği de derhal satılıp parasının felaketzedeler için kullanılmalı.

https://tele1.com.tr/gangster-al-capone-ve-muhammed-alinin-izlerini-tasiyan-turken-usa-ciftliginde-neler-oluyor-777963/

TÜRKEN Vakfı’nın Yönetim Kurulu’nda kimler yönetici bir kez daha hatırlatalım.

Kurucu Başkanı Erdoğan’ın dayı oğlu Halil Mutlu ( şu anda AKP ABD temsilcisi olarak atandı, Türken’den ayrıldı), Başkan Behram Turan, A Mali İşler Sorumlusu Memiş Yetim, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip okulundan arkadaşları ile Ömer Faruk Albayrak ve gibi isimler bulunuyor.

Buarada bir de ABD’de AKP Yönetimi’nin her ay en az 100’er biner, yılma milyonlarca dolar dolar ödediği lobi firmaları var. Yıllardır AKP’ni lobisini yapmak için ödenen milyonlarca dolarlık lobinin gözden geçirilmesi gerekiyor.

https://tele1.com.tr/2022-itibariyle-abdde-yandas-vakif-kurum-ve-lobilere-giden-milyarlar-744551/

Milletin parasını ‘çar-çur’ etmeye kimsinin hakkı yok.

Öte yandan AKP mitinglerinde ‘milli bir şuurla Erdoğan’ın yanında durarak ‘yerli ve milli’ bir duruş sergilediğini söyleyen’ eski Başbakan Tansu Çiller’e gelince;

Deprem bölgesine bölgesine de gider mi, gitmez mi bilemem.

Ancak Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan oluşundan bu yana ABD’de mal varlığı gündemden düşmeyen Çiller ailesine ait New Hampshire’daki şirket(GCD Inc) 30 yıldır ticaret hayatını sürdürüyor.

2020 yılı itibariyle sadece otelin fiyatı ‘5 milyon 507 bin 800’ dolar olarak görünüyor. Küçük bir hatırlatma: Tansu Çiller 1995 seçimlerinden önce ABD’deki malvarlığını Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı’na bağışlayacağını (bazen TSK’ya) açıklamasına rağmen bunu hiç bir zaman yerine getirmedi.

Çiller ABD’deki otelinin en azından turizm gelirinden bağış yapıp ‘yerli ve milli’ bir duruş sergiler mi, ne dersiniz?