Türk iş insanlarına Rusya’ya katılan dört bölgeyi “fırsata çevirme” çağrısı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 5:10 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2022 Pazartesi 6:35 pm

Rusya Kırım Türkiye Vakıf Başkanı Yazgan Kaya, Rusya’ya katılan dört bölgenin yaklaşık 100 milyar dolarlık bir pazarı olduğunu belirterek, “Bu fırsatları değerlendirmeniz hem kendinize, hem de ülkemize büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Kuşadası Ticaret Odası ile Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı Rusya-Türkiye İş Konseyi, Kuşadası Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde bir forum düzenledi.

Forumda en dikkat çeken konuşma Rusya Kırım Türkiye Vakıf Başkanı Yazgan Kaya’dan geldi. Yazgan Kaya, referandum kararıyla Rusya’ya bağlanan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un yaklaşık 100 milyar dolarlık bir pazarı olduğuna dikkat çekerek Türk iş insanlarına bu pazara yönelme çağrısı yaptı.

“RESTORASYON GEREK”

Kaya, söz konusu bölgelerin yeniden restore edilmeye ihtiyacı olduğunu, bu yüzden Türk iş insanlarının bu bölgeye yönelmelerinin kendi yararlarına olacaklarını söyledi.

Kaya şunları söyledi:

“Bu bölgeler kendi rızaları ile Rusya’ya katılmak istediler. Bu bölgelerde ciddi çatışmalar yaşandı, oranın yeniden restore edilmesi gerekiyor. Ülkenin altyapısıyla, binalarıyla, dayanıklı ev aletlerinden tutun da otomotive kadar birçok şeyin yeniden restore edilmesi gerekiyor. Birçok yeni şeye ihtiyaç var. Beklentilere göre burada 100 milyar doların üstünde bir ticari açık var. Biz bu bölgeleri tanımıyoruz, ticaret yapmayın demek bindiğimiz dalı kesmek olur. Bu uluslararası egemenlerin değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramaz. Biz yapmazsak birileri zaten bunu yapacak. İçinde bulunduğumuz ekonomik darboğazı da göz önünde bulundurursak böyle bir durumu değerli iş insanlarının ferasetine bırakıyorum. Bu fırsatları değerlendirmeniz hem kendinize, hem de ülkemize büyük fayda sağlayacaktır.”