Avrupa’da tepkiler büyüyor! ‘Saygısız turist’ rahatsızlığı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:39 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:42 pm

Avrupa’da çevreye saygı duymayan turistlere tepkiler büyüyor. Protestolar sürerken İspanya’daki Kanarya Adaları’nda düzenlenen eylemde “Topraklarıma saygı duyun” yazısı görüldü.

Yaz ayları yaklaştıkça Barcelona, Malaga ve Atina gibi Avrupa’da turistlerin gözdesi olan diğer şehirlerde de benzer protestolar düzenlendi. Bu protestolarda genelde turistlerden kültürlerine saygı duymaları, doğayı korumaları, sahilde içki şişelerini bırakmamaları gibi taleplerde bulunuluyor.

BBC’den Laura Hall’un haberine göre turistlerden yerel ekonomiyi kalkındıracak şekilde alışveriş yapması ve saygılı davranması isteniyor.

Genelde İngiliz turistlere yöneltilen eleştirilerin başında geldiği gibi, çok içki tükettiği için kültürlerine saygılı davranmayan davranışlara tahammüllerinin kalmadığı dile getiriliyor.

Danimarka’daki Aalborg Üniversitesi’nde turizm araştırmacısı olan Carina Ren, her zaman kötü davranan turistlerin bulunduğunu, ancak son zamanlarda sayılarının arttığını söylüyor. Ren’e göre turistler daha kötü davranmıyor, ancak turistlerin sayısı artıyor.

Barcelona’da bu yıl yerel yönetim bir otobüs rotasını Google haritalarından kaldırarak turistlerin binmesini ve yaşlılara kötü davranmasını engellemeyi amaçladı.

İspanya’nın Balear Adaları’ndan Ibiza ve Mayorka’da birtakım alkol düzenlemeleri devreye girdi.

Venedik’te günlük ziyaretçilere vergi, Bali’de ise kutsal alanlarda saygısız davrananlara para cezaları devreye sokuldu.

Antalya’da feci kaza! Alman turiste kamyon çarptı

Kaynak: BBC Türkçe