‘Falcı’ skandalı! Belediye başkanı ölü babasıyla konuşmak için yolsuzluk yapmakla suçlanıyor

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:50 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:50 pm

Fransız kasabasında yaşanan ‘falcı’ skandalı gündem oldu. Belediye başkanı ölü babasıyla konuşmak için yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. İşte detaylar…

Fransa’nın güneyindeki Agde kasabası, güzel kumsalları ve güneşli havası ile ünlü. Ancak kasaba son günlerde kamuoyunun ilgiyle takip ettiği bir skandalla sarsılıyor.

BELEDİYE BAŞKANI VE FALCI KADIN HAPSE ATILDI

BBC’nin haberine göre, eski bir gizli servis görevlisi ve polis memuru olan Belediye Başkanı Gilles d’Ettore ve kasabada meşhur olan falcı Sophia Martinez, haklarında başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında hapse atıldı. Falcı kadın, belediye başkanını dolandırmakla; belediye başkanı da kamu kaynaklarını harcadığı için yolsuzlukla suçlanıyor.

ÖLÜLERLE KONUŞABİLDİĞİNİ SÖYLEYEREK ÜN KAZANDI

Martinez ölülerle konuşabildiğini söyleyerek ün kazandı. Belediye başkanı da ondan kendisini ölen babasıyla görüştürmesini istedi. Martinez’in ruh çağırma seansları sırasında sesi aniden değişiyor ve belediye başkanının babasının tonuna bürünüyordu.

FALCI KADININ BELEDİYE BAŞKANINI MANİPÜLE ETTİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Falcı kadının geçen dört sene boyunca belediye başkanını şahsen ve telefonla manipüle ettiği iddia ediliyor. Belediye Başkanı d’Ettore, Martinez ve ailesi için Polinezya ve Tayland da dahil olmak üzere lüks tatiller için kamu fonlarından ödeme yapmakla suçlanıyor. İddialara göre belediye başkanı, falcının ailesinden birkaç kişiyi belediye meclisinde işe almış ve kadının evini de yenilemiş.

“BU ÇILGINCA BİR HİKAYE”

Belediye başkanının avukatı Jean Marc Darrigade, “Bu çılgınca bir hikaye. İnanılmaz bir şey çünkü siyasetin içinde, belediye başkanı ve eski milletvekili olan çok zeki bir adamınız var. Ve böyle bir adamın bir kadın tarafından manipüle edilebileceğini fark ediyorsunuz” diyor. Avukat, “Onda zihinsel bir zayıflık buldu ve bunu kişisel çıkarları için kullandı. Dolandırıldığını kabul etmesi uzun zaman aldı” diye konuştu.

Kasaba halkının bir kesimine göre ise d’Ettore, falcı kadına aşık olmuş olabilir. Bu arada Martinez, sadece kadınların kaldığı hapishane koğuşunda kendisini cadılıkla suçlayan mahkumlar tarafından saldırıya uğradıktan sonra hücreye alındı.

 

 

 

Kaynak: BBC