TİP’in oturma eylemine Müjdat Gezen de katıldı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2023 Perşembe 6:09 am - Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe 9:11 am

Türkiye İşçi Partisi, Can Atalay hakkındaki ikinci AYM kararının, 6 gündür uygulanmaması üzerine İstanbul Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Usta sanatçı Müjdat Gezen de Atalay eylemine katıldı. Gezen “Eskiden Adalet takımı vardı, küme düşe düşe yok oldu; Türkiye’deki adalet de böyle!” dedi.

Gezi davasından 18 yıl hapse mahkum edilen Can Atalay’ın tahliye edilmesi için Çağlayan Adliyesi önünde başlatılan oturma eylemine desteğe giden usta sanatçı Müjdat Gezen, “Eskiden futbol liginde Adalet diye bir takım vardı. Sonradan ikinci kümeye düştü, sonra üçüncü kümeye düştü, sonra amatör kümeye düştü sonra yok oldu gitti. Bu kadar işte. Türkiye’nin adalet sistemindeki tarif aynen böyle. Küme düşe, düşe bu hale geldi bugün. Sistem budur” diye konuştu. Askerden döndüğünde ilk oyunu TİP’e verdiğini söyleyen Gezen, “Yaşarsam son oyumu da İşçi Partisi’ne vereceğim” dedi.

Can Atalay’ın avukatları: Bu kararı verenler hakim değil, HSK derhal harekete geçmeli

Türkiye İşçi Partisi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Milletvekili Can Atalay dosyasında karar verene kadar Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Usta sanatçı Müjdat Gezen Çağlayan Adliyesi önünde başlatılan oturma eylemine desteğe geldi.

Usta Sanatçı Gezen şunları söyledi:

“Eskiden Futbol liginde adalet diye bir takım vardı. Biliyor musunuz? Adalet… Gerçek bu. Sonradan ikinci kümeye düştü, sonra üçüncü kümeye düştü, sonra amatör kümeye düştü sonra yok oldu gitti. Bu kadar işte. Türkiye’nin adalet sistemindeki tarif aynen böyle. Küme düşe, düşe bu hale geldi bugün. Cumhurbaşkanı açıklama yapacak dediler aynı saatlere denk getirdiler sarayda. Saray değil, genel merkezde, genel merkezde değil bakanlıkta, bakan açıklayacak dediler. Gündem saptırma merkezi harika çalışıyor. İçeride hakimler de telefonlarla çalışıyor galiba. Sistem budur. Adaletin olmadığı yerde dış yatırım bunlar havadır. Ben askerden döndüğümde yıllarca önce ilk oyumu Türkiye İşçi Partisi’ne vermiştim. Yaşarsam son oyumu da İşçi Partisi’ne vereceğim.”

Muhalefet liderlerinden Can Atalay kararına tepki: Hukuk darbesi

Kaynak: TELE1