Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, Erdoğan ve vatandaşlara seslendi: Hükümet eşimle irtibat halindeydi

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 8:10 am - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 8:10 am

Gezi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, yayımladığı videoyla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve vatandaşlara seslendi. Meriç Demir Kahraman eşinin Gezi eylemlerinin kaosa dönüşmemesi için uğraştığını ifade ederken Tayfun Kahraman’ın o sıralar müzakere heyetinde bulunduğunu hatırlattı.

Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve İstanbul-Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman kendisine ait sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Meriç Demir Kahraman’ın yayınladığı videoda, Gezi eylemleri sırasında Tayfun Kahraman’ın hükümet ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamalar ve Erdoğan’ın konuşmaları yer aldı.

Müftülük cami yenilemesi için cezaevindeki Tayfun Kahraman’ı aradı!

ŞİDDETE DÖNÜŞMEMESİ İÇİN ÇABA SARF ETTİ

Meriç Demir Kahraman, eşinin, Gezi eylemlerinin şiddete dönüşmemesi için çaba sarf ettiğini söyledi, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tayfun ile doğrudan görüştü. Hükümet, Gezi eylemleri sırasında eşimle sürekli irtibat halindeydi. Başbakan Vekili Bülent Arınç ile yapılan toplantıya da Tayfun katıldı. Gezi eylemlerinin şiddete dönüşmemesi için eşim de dönemin hükümet yetkililere kadar çaba harcadı” dedi.

Videoda, 2013 yılında Tayfun Kahraman’ın, o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklama yer aldı

Meriç Demir Kahraman şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başbakan’a, günlerden bu yana ifade ettiğimiz değerlendirmelerimizi bugün tekrar ifade ettik. Yargı sürecinin sonucunu bekleyeceklerini ve ardından halk oylamasına gitmek istediklerini bizlere ilettiler. Sayın Başbakan oylama sonucunda park olarak kalmasının tercih edilmesi halinde vatandaşlarımız, İstanbullular, bu alanın park alanı olarak kalmasını tercih ettiklerinde bu karara uyacaklarını ifade ettiler.”

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’dan CHP kongresine mesaj

“HEYETİN İÇİNDEYDİ”

Tayfun Kahraman’ın Gezi Parkı’nın yapılaşmaya açılmaması için hukuki girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Meriç Demir Kahraman, “Hem TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı olarak anayasal ve kamusal görevi gereği deprem toplanma alanı olan Gezi Parkı’nın yapılaşmaya açılmaması için hukuki girişimlerde bulundu, hem de Başbakan’ın seçimiyle oluşturulan ve kendisiyle görüşerek olayları sakinleştirmeye çalışan heyetin içindeydi” diye devam etti.

Gezi’deki barışçıl eylemlerden kaos çıkarmaya çalışan FETÖ mensubu savcı ve polislerin hazırladığı iddianame sonucu eşinin 18 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini vurgulayan Meriç Demir Kahraman, kamuoyuna seslendi:

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi, Ogün Samast’ın tahliyesine isyan etti!

“Soruyorum: Bu hukuksuzluğu kim, niçin yapıyor, bundan ne kazanıyor ve ülkemiz ne kaybediyor? Bu yanlıştan dönülmesi için lütfen ama lütfen herkes Gezi davası dosyasını incelesin. Bizler yargı içindeki grupların devlet krizi çıkartmak pahasına masumlar üzerinden yürüttüğü bu kirli oyunun bir parçası olmak istemiyoruz. Bizler devletin temeli olan adaleti 100 yaşına giren cumhuriyetimizin kurumları eliyle bu toprakların derin vicdanı ve irfanı ile 2013 yılında yaptığımız gibi sağduyu ve ortak akılla sağlayabileceğimize inanıyoruz.”

Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’ya mektup

PAYLAŞIMA NOT DÜŞTÜ: BU SABAH HERKESTEN 4 DAKİKASINI AYRIMASINI İSTİYORUZ

Meriç Demir Kahraman paylaştığı videoya yazdığı notta  “Bu sabah herkesten 4 dakikasını ayırıp hafızasını tazelemesini, @tayfun_kahraman’ın kim olduğunu hatırlamasını istiyoruz. “Cebir ve Şiddetle Hükümeti Devirmeye Teşebbüs” ettiği iddiasıyla yargılandı ve aleyhine tek bir delil olmadan 18 yıl hapse mahkum edildi. Dönemin Başbakanı Sn. @RTErdogan ile görüşen heyetin içerisinde olduğu ve çözüm için uğraştığı ise yok sayıldı. Soruyoruz; Bu hukuksuzluğu kim, ne için yapıyor, ne kazanıyor ve ülkemiz ne kaybediyor?” dedi.

Kaynak: TELE1