Müftülük cami yenilemesi için cezaevindeki Tayfun Kahraman’ı aradı!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 1:47 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 1:47 pm

İstanbul’daki bir ilçe müftülüğünün Gezi davasında tutuklu bulunan Şehir Plancısı ve İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı Tayfun Kahraman’ı aradığı ortaya çıktı.

Gezi Parkı Direnişi eylemleri davasında tutuklu bulunan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, İstanbul’da bir ilçe müftülüğünün camide yapılacak yenileme çalışması için İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı olan Tayfun Kahraman’ı aradığını söyledi.

Meriç Demir Kahraman, Tayfun Kahraman’ın görevini yapabilmesi için tutukluluğunun sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

“BU MEMLEKETİN TAYFUN’A İHTİYACI VAR”

Meriç Demir Kahraman sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Az önce eşim @tayfun_kahraman’ı İstanbul’un deprem riski yüksek bir ilçesindeki yenilenmesi gereken bir cami ile ilgili olarak daha önce İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yaptığı için kendisine danışmak üzere ilçe müftülüğünden aradılar. Daha önceki görüşmelerine istinaden, yeni ortaya çıkan sorunların çözümü için kendisinin görüşlerine ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Tayfun ile görüşemeyeceklerini söyledim, çok şaşırdılar, nedenini söyleyince de çok üzüldüler. Kentleşme ile ilgili her konuda olduğu gibi yenilenecek bir cami ile ilgili olarak da danışılacak, görüşü alınacak bir meslek insanı olan Tayfun Kahraman, Anayasal görevini, toplumsal sorumluluğunu yerine getirdiği için 25 Nisan 2022’den beri hukuksuz ve delilsiz olarak hükümeti devirmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla hapsediliyor! Bu memleketin Tayfun’a ihtiyacı var; işinin başına, öğrencilerinin yanına dönebilmesi için ortak akla ve vicdana sesleniyorum!”