“Soylu, kendi kendisini ihbar ediyor”

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 9:58 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 1:39 pm

Gazeteci Mehmet Y. Yılmaz, Özışık kardeşler hakkında ‘örgüte yardımdan’ suç duyurusunda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendi kendisini ihbar ettiğini yazdı. 

T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz, ‘Soylu kendi kendisini ihbar ediyor‘ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Soylu’nun Özışık kardeşler hakkındaki “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım”dan yaptığı suç duyurusunu hatırlatan Yılmaz, “Ancak Süleyman Soylu’nun bu örgüte, örgüt üyesi olmadan bilerek ve isteyerek yardım ettiğinin kanıtları havada uçuşuyor. Bir kere mafya reisine verilen polis koruması var. Jammerler da verilmiş ki dinlemeye takılmasın. Birisi kulağına üflemiş ki erkenden yurt dışına kaçabilmiş vs. vs.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘kendilerine gazeteci süsü veren” Özışık biraderler ile ilgili olarak suç duyurusunda bulundu ve bu kişilerin “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerini’ ileri sürdü. ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte’ diye başlayan bu tür suçlamalar, Erdoğan rejiminde en gözde suçlama, bunu biliyorsunuz. Böyle afaki suçlamalarla kimler tutuklanmadı ki. Öyle görünüyor ki Süleyman Soylu da bu suçlamayla, Sedat Peker’in açtığı savaşta bir ileri adıma geçmeye çalışıyor.

Ancak ‘şaşkın ördek tersinden dalar’ atasözünde olduğu gibi aslında kendisini de ihbar ediyor. Soylu’nun suç duyurusundaki ‘örgüt’, Sedat Peker’in yönettiği organize suç örgütü olmalı. Özışık biraderler de bu örgüte üye olmadan bilerek, isteyerek yardım etmiş! İşin o kısmını bilmem, ettiler mi, etmediler mi savcı duruma bakar, hâkim de kararını verir. Ancak Süleyman Soylu’nun bu örgüte, örgüt üyesi olmadan bilerek ve isteyerek yardım ettiğinin kanıtları havada uçuşuyor.

Bir kere mafya reisine verilen polis koruması var. Jammerler da verilmiş ki dinlemeye takılmasın. Birisi kulağına üflemiş ki erkenden yurt dışına kaçabilmiş vs. vs. Ayrıca Soylu’nun bu ihbarıyla okka altına gidebilecek savcılar ve hâkimler de var. Sedat Peker’in bir grup TC vatandaşını, siyasi görüşlerinin farklılığı nedeniyle alenen tehdit ederek, halkımız içinde düşmanlıkları körüklemesine göz yuman savcı ve hâkimler!

Öte yandan Özışık biraderlere polis korumasını veren de Süleyman Soylu’nun başında olduğu bakanlık. Bunlar terör örgütüne yardım ediyorlarsa, TC bunları niye koruyor? İş giderek karışacak gibi görünüyor. Soylu’nun iletişim ekibinde de ciddi bir sorun var:

Soylu’nun, ‘en son geçen yıl haziran ayında görüştüm’ dediği Süleyman Özışık ile Eylül ayında televizyonda aynı programa katıldığı ortaya çıktı. Bir yalanlama yaparken yalan söylerseniz, arada doğru söyledikleriniz varsa onlar da gürültüye gider. Bu tablo açık bir panik tablosu. Ve bunu yaratan da rejim içindeki iktidar mücadelesinden başka bir şey değil.

TIKLAYIN – Soylu’dan Sedat Peker’e: Karısının iç çamaşırına sığınan acizler

Mücadelenin başlama vuruşunu yapan şey, Sedat Peker’in gözden düşerek, Alaattin Çakıcı’nın rejimin tercih ettiği mafya lideri olması oluşturuyor. Peker sırtını kime dayamıştı, Çakıcı kimden yana? Bu kavganın nedeni, şu anda görünmeyen iki güç odağının iktidar mücadelesi.

Bu köşede daha önce de yazmıştım, otoriter rejimlere yönelik en büyük tehdit içeriden, iktidar elitinden kaynaklanır. Yale Üniversitesi öğretim üyelerinden Svolik’in araştırmasına göre 1945-2002 yılları arasında iktidara gelen 316 otokrattan sadece 32’si halk ayaklanması ile devrilmiş. Yaklaşık bir oran vermek gerekirse yüzde 10 gibi bir şey. Bu otokrat liderlerden 205’i, yani yaklaşık yüzde 70’i kendi içlerinden çıkan muhaliflerce devrilmiş. Otoriter rejimler için tehlike, kendi iktidar gruplarının içinde yatıyor.

Erdoğan’ın bunca gürültüye rağmen isim vermeden bir konuşmayla meseleyi geçiştirmesi de hangi odaktan yana tavır koyacağına karar verememiş olmasından ileri geliyor olmalı. Erdoğan iktidarda kalma içgüdüsü çok kuvvetli bir lider ama bu kararsızlığı iktidarına mal olabilir.

TIKLAYIN – Aracı Hadi Özışık ‘zorunlu açıklama’ yaptı! Silip Soylu’dan özür dileyerek yeniden paylaştı

TIKLAYIN – Hadi Özışık ifşasının ardından Süleyman Soylu’dan ilk açıklama

TIKLAYIN – Sedat Peker, aracı Hadi Özışık’ı ifşa etti