SOL Parti’den ikinci tur kararı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 12:31 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 12:31 pm

SOL Parti Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edeceklerini açıklayarak ikinci tur için mücadele çağrısı yaptı. 

SOL Parti ikinci tur için “Hayır çoğunlukta başarabiliriz” diyerek mücadele çağrısı yaptı. SOL Parti, Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edeceklerini ifade ederken, muhalefetin toplumsal taleplerin taşıyıcısı bir politika ve önderliğe sahip olmamasını eleştirerek seçimin en önemli gerçeğinin sola çağrı olduğunu belirtti.

Özdağ: Bu teklifleri Erdoğan’a yapmadım ki Kemal Bey’e yaptım

‘TEK ADAM REJİMİ GÜVEN OYLAMASINI KAYBETTİ’

SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: “Seçim sonuçları ve depremle birlikte ülkenin geldiği nokta AKP rejiminin temsil ettiği zihniyetle devam edilemeyeceğini ortaya koyuyor. AKP, devletin tüm imkanlarını seferber etmesine, her tür kötülük ve baskıya başvurmasına rağmen seçimi ilk turda bitirmeyi başaramamıştır. Seçim sonuçları da tek adam rejiminin güven oylamasını kaybettiğini, çoğunluğun bu rejimin sonra ermesinden yana olduğunu ortaya koymuştur.

Millet İttifakı liderleri ikinci tur için toplanıyor! Belediye başkanlarına genelge

SOL’A ÇAĞRI

Muhalefet blokunun halka güven verecek bir önderlik ve politikaya yeterince ortaya koyamamış olması nedeniyle iktidarın ilk turda değişmesi mümkün olmamıştır. Halkın toplumsal taleplerini dillendiren ve örgütleyen değişim talebini ete kemiğe büründüren bir mücadele çizgisine ihtiyaç olduğu açıktır. Bu anlamda seçimin en önemli gerçeğinin SOL’a Çağrı olduğu söylemek yanlış olmaz!

Okuyan: Bazı sandıklarda yüzde 545 oranında katılım var, AKP açık ara önde

‘HAYIR ÇOĞUNLUKTA BAŞARABİLİRİZ’

Yenilmez olarak görülen bu rejim; ilk turda kazanamadı. İkinci turda da kazanamamasının anahtarı bütün muhaliflerin birleşik mücadelesidir. Bu doğrultuda SOL Parti, tarihin en gerici blokunu oylayacağımız bu referandumda rejime son vermek üzere Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecektir. Şimdi, daha büyük bir kararlılıkla gençler ve kadınlar olarak, tüm emekçiler ve yurtsever insanlar olarak birleşerek mücadele etmeye; sandığa gitmeyen başta gençler olmak üzere tüm insanları sandığa giderek ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Muharrem Erkek: Yeni bir maça çıkıyoruz ve 0-0 başlıyor