Bülent Arınç milletvekilliğinin ‘raconu’nu anlattı: İhalelerde pazarlık yapar…

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 12:34 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 12:38 pm

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, milletvekili ve belediye başkanlarının seçilmek için neden maaşlarından fazla ödediklerini itiraf gibi bir yanıtla anlattı. Arınç bunların ihale almak için yapıldığını söyledi.

AKP’nin ‘özgün ağırlığı’ olarak tanımlanan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Bülent Arınç, Habertürk’te soruları yanıtladı. Dün akşam yapılan programda Arınç, milletvekili veya belediye başkanlarının seçilmek için maaşlarının çok üstünde harcama yapmalarına ilişkin soruya yanıt verdi.

Arınç, sunucu Mehmet Akif Ersoy’un, “Bir de şöyle bir örneğimiz var; belediye başkanı olmak için 10 milyon lira para harcıyorsunuz mesela. Ama 5 yıl belediye başkanlığı yapsanız, maaşınızla o parayı bile alamayacaksınız. Veya milletvekili olmak için…” sözleri üzerine şu karşılığı verdi:

“Bunu prestij olarak görenler var. Ben 1995’te parlamentoya girdim. Bana bir milletvekili gösterdiler, dediler ki, ‘Bu iş adamıdır, çok büyük arazileri var, toprakları var, bu seçimde 500 milyar harcadı.’ İnanın dün gibi söylüyorum size… ‘Ya deli misin’ dedim; 4-5 senede alacağı maaşı toplasan, 1 kuruşunu sarf etmesen 100 bin lirayı geçmiyor.’ Bir gün merak ettim, dedim ki, ‘Bu beyefendinin 500 milyar lira harcadığından bahsediliyor, bu doğru mu?’ ‘Doğru, az bile harcamış’ dediler. ‘Nedir bunun karşılığı’ dedim, dedi ki, ‘Bizim bölgede bir milletvekili olmak bir prestijdir. Valinin kapısını çalarak girmez, ayağıyla iterek girer, onun karşısına oturur. İhale yapılacak yerler varsa onların pazarlığını yapar, kendi adamlarıyla gider, onların isteklerini yerine getirir. Bu işin raconu da budur.’ ”

Saraçhane’de “Milletvekiliyim” diyen Gökhan Günaydın’a polis “Hangi partidensiniz?” diye sormuş!

Erdoğan-Özel görüşmesi bugün! Masada hangi konular var?

Hafızlık töreninde ‘Kur’an-ı Kerim’ pastası

Kaynak: HABER MERKEZİ