Millet İttifakı liderleri ikinci tur için toplanıyor! Belediye başkanlarına genelge

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 10:15 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 7:27 am

Millet İttifakı, seçim sonuçlarını değerlendirip ikinci tur için yol haritası belirlemek için bugün saat 15.00’de CHP Genel Merkezi’nde toplanacak. 6 lider ikinci turun yol haritasını belirleyecek.

CHP Genel Merkezi’nden Türkiye genelindeki tüm teşkilatlara cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için saha çalışmalarına vakit kaybetmeden başlanılması için talimat verildi.

GENELGE YAYIMLANDI

CHP’den ikinci tur kararı! Belediye başkanları ve eski vekiller sahaya inecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla gönderilen “Mücadeleye devam. Buradayız!” başlıklı yazıda il ilçe ve büyükşehir tüm belediye başkanlarının kendi illerinde saha çalışmalarını yürütecekleri belirtildi.

Yazıda tek milletvekili olan illerin milletvekilleri hariç, 26. 27. ve 28. dönem milletvekillerinin CHP Meclis Grup Başkanlığı tarafından kendi illeri dışındaki illerde görevlendirileceği kaydedildi. Çalışmalara il başkanlıkları kadın kolları ve gençlik kolları da katılacak.

CHP’li kaynaklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olmaları nedeniyle bu genelge kapsamında değerlendirilmeyeceğine dikkat çekti.

KAFTANCIOĞLU VE İMAMOĞLU’NA YENİ GÖREV

Ankara’daki kulislere göre bu turda kampanya, seçim güvenliği ve verileme İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na emanet edilecek. Yerel seçimlerde başarı getiren İstanbul modeli tüm Türkiye’de uygulanacak.

 

Sandıkta ‘şaibe’ iddialarına partilerden peş peşe itiraz! CHP’den açıklama geldi