Siyasiler oylarını kullandı

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 4:05 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 4:15 pm

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda siyasiler de bağlı bulundukları sandıklarda oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Türkiye bir kez daha sandık başına geçti. Vatandaşlar sandıklara akın ederken siyasiler de oylarını bağlı bulundukları sandıklarda kullandı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu ile İstanbul’da oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra açıklamada bulunan İmamoğlu, “Seçim sonuçlarını Ankara’dan takip edeceğim. Genel Merkez’de olacağız. Süreç hızlı ilerleyecek. Bize görev düşerse Mansur Başkan ile birlikte elbette yerine getireceğiz. Bu akşamın lideri elbette Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.” dedi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CANAN KAFTANCIOĞLU

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oyunu kullandı. Kaftancıoğlu’nun oy kullanmaya gittiği okulda kendisini sağ ya da sol oy kullanma kabini için yönlendiren görevliye “Sola geçeyim” yanıtını vermesi dikkat çekti.

ANKARA BÜYÜKŞEHR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ

Ankara Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanan Mansur Yavaş, “Her şey çok güzel olacak. Hayırlı olsun ülkemiz için” dedi

ABDULLAH GÜL

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’un Beykoz ilçesinde oyunu kullandı.

YSP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçimlerinde oy kullandı. Önder sosyal medya paylaşımında, “Az kaldı… İnat da bir murattır” ifadelerini kullandı.

AKP GENEL BAŞKANVEKİLİ BİNALİ YILDIRIM

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turda oyunu İstanbul Tuzla’da Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul ve Ortaokulu’nda kullandı. Yıldırım, kabinden geç çıkan eşine, “Hanım ne oldu, karar veremedin mi?” diye seslendi.