Sevilla kalecisi Dmitrovic’e saldıran taraftara 40 yıl men!

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 21 Mart 2023 Salı 12:00 pm

Hollanda ekiplerinden PSV, Sevilla kalecisi Marko Dmitrovic’e saldıran taraftarı 40 yıl stada almama kararı verdi. Taraftar 2 yıl da stadyum çevresine yaklaşamayacak. Doğu Brabant Bölge Mahkemesi tarafından da taraftara 1 ay ertelenmiş olmak üzere üç ay hapis cezası verilmişti.

Sevilla kalecisi Marko Dmitrovic, geçtiğimiz ay Avrupa Ligi’nde oynanan PSV maçında Hollandalı bir taraftarın saldırısına uğramıştı. PSV yaptığı duyuruyla, Phillips Stadyumu’nda yaşanan olayda Dmitrovic’e saldıran taraftara verilen cezayı açıkladı.

Eindhoven’daki maçta, sahaya atlayan bir taraftar Dmitrovic’e saldırmış ve Sırp kaleci kendisini koruyarak taraftarı etkisiz hale getirmişti. Dmitrovic’in yüzüne attığı yumrukla yere düşen 20 yaşındaki saldırgan, Doğu Brabant Bölge Mahkemesi tarafından 1 ay ertelenmiş olmak üzere üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eredivisie kulübünden yapılan açıklamada, söz konusu saldırgana 40 yıl stadyuma giriş yasağı getirildiği ve kulübün uğradığı zararın tazmini için işlem başlatıldığı duyuruldu. Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan kararla 2 yıl boyunca Phillips Stadı çevresinde de dolaşamayacak.

Yürütülen soruşturma neticesinde, saldırganın 2026 yılına kadar stadyumlara giriş yasağı olduğu, ancak PSV-Sevilla maçına bir arkadaşı tarafından aldığı bilet sayesinde girdiği ortaya çıkmıştı.

Fener’e galibiyet yetmedi! Sevilla “yatarak” turladı