TELE1’e üç gün ekran karartma cezası! RTÜK böyle bir medya istiyor

Yayın tarihi: 20 Şubat 2023 Pazartesi 2:49 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi 2:55 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgedeki gelişmeleri afet bölgesinden anbean bildirerek vatandaşın haber alma hakkını savunan TELE1’in ekranı iktidarın sansür aygıtı RTÜK‘ün kararıyla 3 gün karartılacak. TELE1 depremzedelerin sesini afet boyunca ekranlara taşırken, havuz medyası ise yurttaşların sesini kısıp, mikrofonunu önünden çekmişti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Türkiye afet bölgesinde yaşanan gelişmeleri TELE1 ekranlarından takip etti.

Deprem felaketinin hemen ardından yıkımın yaşandığı illere giden ve canlı yayınlarla tüm gelişmeleri ekranlara taşıyan TELE1 muhabirleri Engin Açar ve Hazal Güven halkın haber alma hakkını sonuna kadar savundu.

Öte yandan TELE1, ‘deprem özel’ yayınlarıyla hem bilim insanlarının hem de siyasetçilerin yurttaşlara sesini ulaştırılmasında aracı oldu.

TELE1’in gündeme getirdiği Elazığ 11’inci afet bölgesi ilan edildi

CHP’li Tutdere iktidara seslendi! “Vatandaşlarımızı donmaktan kurtarmak için çadır gönderin”

TELE1 EKİBİ TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN HABER VERMEYE DEVAM ETTİ

TELE1 muhabiri Hazal Güven ile kameran Umutcan Yitük’ün, afet bölgesinde ekipmanı ve cüzdanı çalındı. Çalışma arkadaşlarımız, bir başka gün ise yağmacıların saldırı girişimine maruz kaldı.

TELE1 ekibine afet bölgesinde silahlı yağmacı saldırısı

Tüm bu yaşananlara rağmen TELE1 ekranları halkın ‘referans kanalı’ olma iddiasını sürdürdü ve felaketin ardından yaşanan tüm gelişmeleri yurttaşlara aktarmaya devam etti.

Deprem bölgesinde TELE1 ekibinin kamerası çalındı

MİKROFONLARINI ÇEKİP, SES KISTILAR

Öte yandan TV 100, HaberTürk ve TRT ekranlarında afet bölgesinde yapılan canlı yayınlarda, çalışmaların yetersiz kaldığı gerekçesiyle isyan eden yurttaşların sesi kısıldı, muhabirler mikrofonu depremzedelerin önünden çekti.

Depremzede TRT’nin gazetecilik yapmasını isteyince yayın kesildi

TELE1 DEPREMZEDELERİN SESİ OLDU

Havuz medyasının depremzedelerin isyanını ekranlarına taşımaktan kaçınması sosyal medyada tepkilere neden olurken, TELE1 ise depremzedelerin sesi oldu.

Kızının enkazdan çıkarılmasını bekleyen depremzede: 48 saatte 48 bin kez öldük! Nerede devlet?

RTÜK’TEN HALKIN HABER ALMA HAKKINA DARBE!

Yandaş kanalları görmezden gelen iktidarın sansür aygıtı RTÜK’ün, TELE1′e hukuksuzca verdiği 3 günlük ekran karatma cezası Ankara Bölge İdari Mahkemesi’nin kararıyla 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak.

Halkın haber alma hakkına darbe! TELE1 3 gün karartılıyor

MERDAN YANARDAĞ: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, mahkemenin kararına ilişkin, “Boyun eğmeyeceğiz. TELE 1’in karartıldığı Türkiye, daha iyi, daha güzel ve daha demokratik olmayacak. Bütün demokrasi düşmanları, yandaşlar, dönekler, iktidarın eteğine tutunanlar, gericiler ve faşistler kına yakabilirler. Ama bu devran dönecek, hesap sorma günleri de gelecek” ifadelerini kullandı.