Kızının enkazdan çıkarılmasını bekleyen depremzede: 48 saatte 48 bin kez öldük! Nerede devlet?

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 3:06 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 3:14 pm

TELE1‘den Hazal Güven ve Umutcan Yitük, İskenderun’da. Afetin sarstığı kentte depremzedeler tek bir devlet görevlisinin gelmediğini söyledi. Kızının enkaz altında olduğunu belirten kadın, “Dünden beri devlet yok, biz buradayız kızımız yaşıyor mu yaşamıyor mu bilmiyoruz. Ölüsüne de razıyız. Devlet nerede. Niye AFAD yok. Dünden beri arabanın içinde yatıyoruz” dedi.

İskenderun’da Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin etkisiyle birçok bina yıkıldı. Yurttaşlar, göçük altında kaldı. Kente giden TELE1 ekibi yurttaşlara mikrofon uzattı. Vatandaşlar, depremin üzerinden 1 gün geçmesine rağmen tek bir AFAD personelinin gelmediği söyledi. Kızını saatlerdir uykusuz bir şekilde enkazın altında çıkmasını bekleyen bir yurttaş, isyanını TELE1’e dile getirdi. Vatandaş, sadece  özel bir kurtarma ekibinin geldiğini ve sivillerin enkazı kaldırmaya çalıştığını söyledi. ‘Dünden beri devlet yok” diyen yurttaş şunları dile getirdi:

“Dün 5 kişi çalıştı. AFAD değildi onlar. Gece 12’sinde dünden beri oradayız, kızımız orada. Bir ekip geldi özel, dışarıdan onlar çalıştı. Dünden beri devlet yok, biz buradayız kızımız yaşıyor mu, yaşamıyor mu bilmiyoruz. Ölüsüne de razıyız. Devlet nerede. Niye AFAD yok. Dünden beri arabanın içinde yatıyoruz.

Depremden değil ihmalden kaybetti birçoğu.

Biz devleti görmedik, dünden beri kimse yok. Bu insanları çekin bu insanları bu insanlar sivil. Niye bunların yerinde 30 tane AFAD personeli yok.

42 geleceğine 142 gelsin AFAD personeli. Yok mu paramız? 48 saattir 48 bin kez öldük. Kimse devletten gelip hanımefendi ne yapıyorsunuz demedi.

Bir bakan bir milletvekili gelmedi. Nerede cumhurbaşkanı?

Kardeşleri ile annesiyle babasıyla bu inşaatına bakıyoruz. Ben Türk vatandaşı olarak bunu hak etmedim. Devletimi yanımda istiyorum. Para istiyorlarsa maaşımı yarısını kessinler. Devlet yanımda olmak zorunda. Siz düşünebiliyor musunuz. Orada çocuğunuz yatıyor. Ne bakan ne vekil geldi. Gelsin benim karşıma gönderdin desin.

Uyumadan burada bekliyorum. Devlet böyle zamanda devletliğini yapacak. Ben siyaset yapmıyorum. Aç susuz bekliyoruz. Benim kızımın patronu yiyecek su getirdi.

Benim maaşımdan alsın ama bunun için kessin. Bana şurada bir kase sıcak çorba getirebilirdi. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletini yanımda istiyorum kim olursa olsun. Bana devletim bir tane su getirmedi. Ne yapıyorsunuz nasılsınız demedi. Canımızın derdindeyiz. 48 saattir uykusuz aç susuz oturuyoruz.”

TELE1 deprem bölgesinde