CHP’li Tutdere iktidara seslendi! “Vatandaşlarımızı donmaktan kurtarmak için çadır gönderin”

Yayın tarihi: 14 Şubat 2023 Salı 12:30 am - Güncelleme: 14 Şubat 2023 Salı 12:37 am

TELE1 ekibi deprem bölgesindeki son gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Muhabirimiz Engin Açar, Adıyaman’da an itibarıyla arama kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırma çalışmalarına bıraktığını belirtirken, TELE1’e konuşan CHP’li Abdurrahman Tutdere ise bölgedeki çadır yetersizliğinin devam ettiğini vurguladı.

TELE1 muhabiri Engin Açar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından yıkımın yaşandığı Adıyaman’daki son gelişmeleri aktardı. Açar, kente yaşayan yurttaşların çevre illere gittiğini belirterek, şehirde sakinlik olduğunu ifade etti.

Açar şunları aktardı:

“HAYATTA KALANLARIN BÜYÜK KISMI ÇEVRE İLLERE GÖÇ ETTİ”

“Saatler ilerledikçe hava soğuyor. Depremin ilk gününün gecesinde Adıyaman merkeze gelmiştik. Etraf zifiri karanlıktı ve kaos vardı. Son 2 gündür şehrin özellikle caddedeki ışıklandırmalarına elektrik verildi. Şehirde bir sakinlik hakim. Çünkü Adıyaman’da hayatta kalan nüfusun büyük bir bölümü çevre il ve ilçelere göç etmek zorunda kalıyor. Kalanlar ise enkazların başında ateş yakarak bekleyişini sürdürüyor. En azından cenazelerini almak için bekliyorlar.”

Deprem felaketinden etkilenen 11. il: Elazığ

“ARAMA KURTARMA YERİNİ ENKAZ KALDIRMAYA BIRAKTI”

Kentteki arama kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırma çalışmalarına bıraktığını söyleyen Açar, “Adıyaman’da artık arama kurtarma çalışmaları çok net bir şekilde yerini enkaz kaldırma çalışmalarına bıraktı. Şu saatlerde de günlerdir alışık olduğumuz ambulans sirenlerine fazla denk gelemiyoruz. Ses duyduğumuzda da inşallah biri canlı olarak kurtulmuştur diyoruz” dedi.

Açar’ın mikrofon uzattığı CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise şunları söyledi:

“KENTİN EN İŞLEK CADDESİ ENKAZLARLA DOLU”

“Depremin ardından 9 milletvekilimiz ile birlikte sahadaydık. Köylerimizde de bütün sahayı arkadaşlarımızla birlikte bizzat dolaşarak yerinde tespitler yaparak, enkaz başında bekleyen vatandaşlarımızın da acılarını paylaşarak, sahadaydık. Bu süreçte acı yaşıyoruz. Kentin en canlı merkeziydi burası. Ancak molozları görüyorsunuz, cadde boyunca enkazlarla dolu.”

“ADIYAMAN HAYALET KENTE DÖNÜŞTÜ”

“Şu anda enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce yurttaş var. Aradan 8 gün geçti, arama kurtarma çalışmaları tamamlanamadı. İlk 2 gün ekip yetersizliği, koordinasyon eksiliği nedeniyle çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi ve çok sayıda canımızı toprağa verdik. Bugün bir hayalet kente dönüştü Adıyaman. Cenazesini alan toprağa teslim edenler, kenti akın akın terk ediyorlar. Kentte şu anda paranın bir değeri yok. Para geçmiyor. Yaşam yok. Kent, savaştan çıkmış bir kente dönüşmüş dıurumda. Tarifi imkansız bir acıyı yaşıyoruz. Binlerce insanımız yaşamını yitirdi. Binlercesi enkazın altında kurtarılmayı bekliyor. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz.”

“VATANDAŞLARIMIZI KURTARAMADINIZ BARİ HAYATTA KALANLARA ÇADIR GÖNDERİN”

Tutdere, kentteki en büyük sorunun çadır olduğunu belirterek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Depremden sağ kurtulan vatandaşlarımıza, çadır verememenin utancını ben bir milletvekili olarak yaşıyorum. İnşallah bu ülkeyi yönetenler de bu utancı yaşıyordur. Vatandaşlarımıza, devlet olarak başını sokacağı bir çadır dahi veremedik. En büyük sorun şu anda çadır. Bugün bize ‘donuyoruz, çadır istiyoruz’ talepleri geldi. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Adıyaman’a arama kurtarma ekiplerini gönderemediniz. Vatandaşları zamanında kurtaramadınız. Hiç olmazsa kurtulan vatandaşlarımızı, donmaktan kurtarmak için çadır gönderin. Biraz vicdana gelin”