TELE1 ekibine afet bölgesinde silahlı yağmacı saldırısı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 8:33 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 10:43 pm

Afet bölgesinde görev yapan TELE1 muhabiri Hazal Güven ve kameraman Umutcan Yitük‘ün önü yağmacılar tarafından kesildi. Silah çeken çeteden arkadaşlarımız araçla kaçmayı başardı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesine giderek, gelişmeleri anbean TELE1 ekranlarından aktaran muhabirimiz Hazal Güven ve kameramanımız Umutcan Yitük, yağmacıların saldırısına uğradı.

Hatay Armutlu’dan Defne ilçesine giderken önleri silahla kesilen çalışma arkadaşlarımız olay yerinden araçla uzaklaşmaya çalıştı. Yağmacıların bir süre takip ettiği çalışma arkadaşlarımız daha sonra polis ekiplerine sığındı.

Yağmacı saldırganlar olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

MERDAN YANARDAĞ’DAN SERT TEPKİ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, saldırı girişimine sert tepki gösterdi.

Yanardağ şunları söyledi: “Arkadaşlarımızın önünü kesen yağmacılar silah çekti. Umutcan manevra yapıp kaçmasa belki saldıracaklardı. Bölgede TELE1 ekibini koruyun. Başlarına bir şey gelirse önce iktidar sonra oradaki güvenlik güçleri sorumludur.”

Deprem bölgesinde TELE1 ekibinin kamerası çalındı

“İKİ KİŞİNİN SİLAHI VARDI”

Silahlı yağmacıların saldırısına uğrayan TELE1 muhabiri Hazal Güven, “Armutluya gelmeye çalışıyorduk. Aracımızın önü kesildi. Aracımızın yanında prefabrik bir yapı vardı onun önünde duran kişi ‘indir indir araçta ne varsa indir’ dedi. İki kişinin de silahı vardı. Kameramanımız Umutcan gaza bastı ve olay yerinden kaçtık. Bir süre küçük bir araçla takip ettiler ana yola bağlanınca takibi bıraktılar” dedi.