Rizeli seçmen: Hırsız istemiyorum

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 5:35 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 5:35 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın memleketi ve AKP’nin kalesi olarak bilinen Rize’de bir kadın, “Ben adalet ve eğitim istiyorum, hırsız istemiyorum.” dedi.

CHP Rize Milletvekili Adayı Köksal Toptan, Topkaya köyünde kahvede vatandaşlarla bir araya geldi. Seçmenle arasında bulunan bir kadın depremde toplanan paraları nereye gittiğini sorarak “Bir sürü para toplandı bağışlarla, nerede o paralar? Depremzedelere kumanya bile gitmedi. Çadırları bile parayla sattılar. Bizim yüz yıllık Kızılay’ıma ben daha kan vermem.” ifadelerini kullandı.

Mitingde montaj video izleten Erdoğan, Erzurum’daki provokasyonda CHP’yi suçladı

“YÜZ YILLIK KIZILAY’IMA DAHA KAN VERMEM”

Kadın yurttaş -şunları söyledi:

“Türkiye için tarafsız bir parti istiyorum. Şeker fabrikaları satıldı niye biz ithal şeker alıyoruz reçel bile olmuyor o şekerle. Bizim pancarımız yetişmiyor muydu? Tayyip Erdoğan köprü yaptı ama biz feribota binip karşıya geçiyoruz köprüye para vermeyelim diye. Doğru bir dünya ve Türkiye istiyorum. Fakiri de bir olacak zengini de bir olacak. Hep aynı kişinin cebinde olmayacak. Benim kızım okul okudu ama işe giremiyor neden çünkü arkasında biri yok. Tarafsız iş verilecek, hepimizin cumhurbaşkanı olacak, sadece AK Parti’nin cumhurbaşkanını istemiyorum. İsterse hapse atsınlar beni korkmuyorum. Emekli maaşını yedi bin lira yaptı da olmayanlar ne ile geçinecek? Süt 15 TL.

Bir erkek çocuğu, benim kızım eğer normal giyindiği halde ona laf atıyorsa, o çocuğu alıp cezasını vermeli. Kimse kimsenin çocuğunu rahatsız etmemeli. İsteyen istediği gibi gezebilir, yaşayabilir. Namus başta değil içindedir. Ben köy kahvesinde oturabiliyorum eskiden burada oturana namussuz kadın derlerdi. Ben adalet ve eğitim istiyorum, hırsız istemiyorum. Bir sürü para toplandı bağışlarla, nerede o paralar? Depremzedelere kumanya bile gitmedi. Çadırları bile parayla sattılar. Bizim yüz yıllık Kızılay’ıma ben daha kan vermem.”