Pınar Damar davasında Adli Tıp Raporu çıktı! Cinsel saldırı tespit edildi

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 8:31 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 8:31 pm

Bağcılar’da ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar hakkında düzenlenen Adli Tıp Raporu ortaya çıktı. Raporda Damar’ın cinsel saldırıya maruz kaldığı tespit edilirken, Damar’ın tırnaklarından katil Metin Aydın’ın DNA’sı çıktı.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde İstanbul Bağcılar’da cansız bedeni bulunan Pınar Damar cinayeti davasının duruşması görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Metin Aydın ile tarafların avukatları katıldı. katledilen Pınar Damar’ın ailesi de duruşmada hazır bulundu. Pınar Damar’ın ormanlık alanda ölü bulunmasının ardından cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu hazırlandı. Raporda Damar’ın ölüm öncesi cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Ayrıca Pınar Damar üzerinden alınan meni lekesine ait genotip özelliklerin Metin Aydın’ın genotip özellikleri ile uyumlu olduğu kaydedildi. Damar’ın tırnaklarından elde edilen DNA profilinin de sanıkla uyumlu olduğu tespit edildi.

Pınar Damar’ı katleden cani: Adli Tıp’ta son kez görebilmek için bekledim

TANIKLAR DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen E.A, maktul Pınar Damar ile ilkokuldan arkadaş olduklarını belirterek, “Sanık ile maktulün akrabalık ilişkisi dışında bir ilişkisi yoktur. Pınar ile sanığın konusunun geçtiği özel konuşmalarımız olmadı.” dedi.

Tanık B.B. de Damar’ın çocukluk arkadaşı olduğunu kaydederek, “Pınar Damar’ın sanık Metin’i sevgilisi gibi görme ya da bu tarz ilişkilerinin olması gibi bir durum yoktur. Pınar sanığı ağabey ya da baba gibi görüyordu.” diye konuştu.

Söz verilen sanık Aydın’ın avukatı Servet Altundağ, aleyhe olan tanık beyanlarını kabul etmediklerini ifade ederek, “Maktul olay yerinde 39 saat kalmıştır. Ölümünden sonra da istismara uğrama ihtimali vardır. Bu hususun araştırılmasını, keşif yapılmasını ve olay yerinde tespit edilen çakmak, peçete gibi materyallerde inceleme yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İddianamede, sanık Metin Aydın’ın gece saatlerinde aracıyla geldiği yere maktulün cesedini bıraktığı kaydediliyor.

Sanığın savcılıktaki savunmasında, maktule karşı cinsel saldırıda bulunmadığını öne sürdüğü, ancak Adli Tıp Kurumu raporunda maktulün eteğinde bulunan lekede tespit edilen DNA ile Metin Aydın’ın DNA’sının eşleştiğine yer veriliyor.

İddianamede, sanık Metin Aydın’ın, “nitelikli cinsel saldırı”, “kasten öldürme” ve “cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıldan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.