Pınar Damar’ı katleden cani: Adli Tıp’ta son kez görebilmek için bekledim

Yayın tarihi: 9 Haziran 2023 Cuma 2:01 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2023 Cuma 5:15 pm

Bağcılar’da kayıp olarak aranırken, cansız olarak bulunan Pınar Damar’ı öldürdüğünü itiraf eden Metin Aydin, “Adli Tıp Kurumu’nun önünde onu son bir kez görmek için bekliyordum” dedi.

İstanbul’da kayıp ihbarıyla aranırken ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar davasının, Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Metin Aydin katıldı. Pınar Damar’ın kuzeniyle 7 yıldır dini nikâhlı evli olduklarını belirterek savunmasına başlayan Metin Aydin, “Pınarı kıskanıyordum. Seviyordum. Kuşkularımda haklı çıktım” dedi.

Hakimin Pınar’ın üstünde senin sperm izlerin bulunmuş, genital bölgesinde yaralar ve yırtık var, iç çamaşırı üstüne yok. Bunlar nasıl oldu sorusuna Aydin, “Bizim birlikteliğimiz olmadı. Bilmiyorum, bu suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Pınar Damar’la tartıştığını iddia eden Aydın, Damar’ın boğazını sıktığını ve çalılık alana bıraktığını itiraf etti. Aydın, “Ben Pınar’ın öldüğünü kabullenemediğim için olay sonrası Adli Tıp Kurumu’nun önünde onu son bir kez görmek için bekliyordum. Onu görmek için can atıyordum” dedi.

Adli tıp önünde gözaltına alınan Pınar Damar’ın katiline 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

“KAYIP BAŞVURUSU İÇİN ISRARLA BENİMLE GELMEK İSTEDİ”

Pınar Damar’ın birlikte yaşadığı kardeşi Kezban Damar, “Pınar ile Metin arasında bir ilişki yoktu. Karısıyla bize sürekli gelirlerdi, biz de giderdik. Aramızda ailecek bir samimiyet vardı. Benimle olduğu gibi Pınar ve Metin’in arasında abi kardeş ilişkisi vardı. Bu adam bize abi gibi yaklaşıyordu. Ne olduysa o gün oldu. Ben Pınar’a ulaşamayınca sanığı aradım. Bana ‘Gelmedi mi? Nasıl gelmedi? Sen yalnız kalma senin yanına gelelim’ şeklinde konuştu. Kayıp başvurusu yapacağım zaman ısrarla yanıma gelmek istedi” dedi.

Pınar Damar’ın kuzeni Nurgül Damar ise “Ben Pınar ve Metin’den hiç bir zaman da şüphelenmedim. Ben Pınar’ı hiç bir zaman kıskanmadım. Eşimin telefonunda beni aldattığın dair mesaj görmedim. Eşimin Kezban’la Pınar’a yaklaşımı aynıydı” şeklinde ifade verdi. Mahkeme Adli Tıp Kurumu’na maktulün cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığı konusunda detaylı rapor hazırlanması için müzekkere yazılmasına karar vererek eksikliklerin giderilmesi adına duruşmayı erteledi.

“PINAR’A İFTİRA ATIYOR”

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Pınar Damar’ın ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak, “Savcı sanığın tasarlayarak öldürme suçundan ek savunmasının alınmasını istedi. Sanık haksız tahrik indirimi almak için Pınar’a iftira atıyor” dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Metin A.’nın, Pınar Damar’ı öldürmeden önce, cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Metin A. hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’, ‘Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ ve ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.