Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın başrolü hakkında kira kararı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 2:00 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 2:00 pm

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin Başrol Oyuncusu Hazal Kaya’nın ev sahibine açtığı davada mahkeme Hazal Kaya’ya yedi aylık kiranın iade edilmesine karar verdi.

Dijital Yayın Platformu Netflix’te ekrana gelen yerli dizi Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın başrol oyuncularından Hazal Kaya, geçtiğimiz yıllarda İstanbul Eyüpsultan Göktürk’te kiraladığı evde ağır bir küf kokusu fark edince bu durumu ev sahibine bildirmiş ancak ev sahibinin evin tadilatına yanaşmaması üzerine de kira sözleşmesini feshetmişti. Peşin ödenen kira ücretinin iadesi talebi için de icra takibi başlatılmış ve dava açılmıştı.

HAZAL KAYA’NIN ALACAKLI OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ

Tv100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre; Hazal Kaya’nın açtığı dava kapsamında alınan bilirkişi raporlarında taşınmazın izolasyon eksikleri nedeniyle nem ve rutubetli olduğuna, buna bağlı küf kokularının bulunması nedeniyle kira ilişkisinin haklı sebeple feshinin hukuka uygun olması sebebiyle 7 aylık kira bedelinin iadesinin gerektiği kanaatine varıldı. Yargılamanın sonunda Hazal Kaya’nın alacaklı olduğuna karar verildi.
Ev sahibi ise karara itiraz etti.

ÇGHB oyuncusunun ‘ev sahibinin kira talebi’ paylaşımı sosyal medyada kavga çıkardı