Özgür Özel: Zorlu bir döneme giriyoruz göğüs göğüse mücadele edeceğiz

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 1:37 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 2:49 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 12 şehit sonrası başlayan bildiri tartışmaları hakkında konuşan Özel “Zorlu bir döneme giriyoruz, göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Nelerle muhatabız biliyoruz, bizi nelerle muhatap edecekler göze alıyoruz. Onlardan korkmuyoruz ama bu partinin karşısındakinden değil arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında endişesi yoktur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “CHP PKK diyemez” sözlerine cevap veren Özgür Özel şehit haberleri sonrası attığı tweeti okudu ve “Sayın Bahçeli dedin ya “PKK’nın adını anmaz onlar, hain onlar” PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan İşte Recep Tayyip Erdoğan’ın tweeti.” diyerek hem kendi tweetini hem de Erdoğan’ın tweetini gösterdi.

İşte Özgür Özel’in şehit haberi sonrası paylaştığı tweeti:

“Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

İşte AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tweeti:

“Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun. Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.” 

Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Türkiye olarak içimizi yakan haberler aldığımız bir hafta sonunu geçirdikten sonra bir bütçe görüşmesi gerçekleştirdik ve ağır bir atmosferde grup toplantısı yapıyoruz. 6 gencecik evladımız PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit oldular. Şehit haberlerini aldıktan saatler sonra Menemen’de devrim şehidim teğmen Kubilay’ın anma törenindeydim. Ardından da bir gece önce şehit teğmenimiz Ramazan Günay’ın İzmir’de ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Hepimizin yüreğini  yakan duygularımızı paylaştık.

CHP’den ‘Tahammülümüz kalmadı’ isyanı

6 şehidimizin haberinin ardından, daha ne diyeceğimizi ne yapacağımızı konuşurken bir 6 şehit haberi daha geldi. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu ve hep beraber bir yandan büyük acıyı yaşadık bir yandan kahraman ordumuza ailelerine milletimize baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Biz teröristlerle mücadelesinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinin arkasında olduk olmaya devem edeceğiz.

“SUUDİ KRALI İÇİN MİLLİ YAS İLAN EDİYORLAR AMA 12 ŞEHİT İÇİN YAS İLAN EDECEK BİR ŞEY GÖRMÜYORLAR”

Elbette siyasi partiler böyle durumlarda ülkede takındıkları sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundalar. Biz bir yandan birlik beraberlik dayanışma duygularını dile getirirken, birileri de bir yandan kendi sorumluluklarını örtmek ve süreci kendileri açısında  hasarsız atlatmanın hesabı içine girdiler ve bir büyük algı operasyonun da ilk günlerini yaşadığımızı akıl sahibi her birimize hissettirdiler. Biz şehitlerimizi ailelerini düşünürken, Ankara’da birileri alışmış ezberleri tekrar ettirmekle meşguller. Biz Savunma Bakanı eliyle hem halkın huzuruna çıkıp bir şeyler söylenmesini ve Meclis’in bilgilendirilmesini talep ettik. Çünkü bölgeden çok çelişkili haberler geliyordu. Bu konuda sorularımızı endişelerimizi birazdan sıralayacağım. Ama bir yandan da çok haklı bir talep yükseldi. 12 tane vatan evladı hayatını kaybetmiş. Öncelikler hep beraber Milli Yas ilan edilsin. Eğlenceler iptal edilsin farsa festivaller iptal edilsin dedik. Bu daha önce yapıldı, kanunu var ilan edecek kişi Cumhurbaşkanı. Ama hiç oralı olmadılar. Daha önce bu yetkiyi Suudi Arabistan kralı için kullanmıştı. Onlar Suudi Arabistan kralı ölünce bu ülkede Milli Yas ilan edilmesi gerektiğini düşünüyorlar ama 12 vatan evladı hayatını kaybettiğinde burada Milli Yas ilan edecek bir şey görmüyorlar. İşte böyle bir anlayışla karşı karşıyayız ama onlar iktidar biz muhalefet tarafındayız.

CHP’den ‘ortak bildiri’ eleştirilerine yanıt

“MECLİS BAŞKANI ‘HAYIR’ DEDİ”

O gün ikinci 6 şehit haberi geldiğinde Meclis çalışma halindeydi. O gün de bilgilendirme yapılmadı. Arkadaşlarımızın bütün ısrarlarına rağmen de bakanlar sıralarında oturan şimdi tesadüfen bütçe olduğu için orada oturan ekonominin başındaki bakana grup başkanvekilimiz talep etti bilgilendirme yapmayacak mısınız diye Meclis Başkanvekili döndü ‘hayır’ dedi.

“SİZİ MEŞRULAŞTIRACAK HİÇBİR İMZAYI ATMAYACAĞIZ”

Devamında biz artık başka bir şeyle karşı karıyaydık. Her zaman olduğu gibi bir A4 kağıdı iki paragraf yazı. Bunun altına imza atalım terörü kınayalım şehitlerimizi analım. Milli yas ilan etmeyelim, ne yaşanılanları anlatmayalım, çünkü Milletvekili olsanız da Saray’ın muhatabı değilsiniz. Ama bir göreviniz var o A4 kağıdına bir imza atacaksınız hep beraber imza atacaksınız. Biz o gün şunu söyledik. ‘Milli yas ilan edilmeden Meclis bilgilendirilmeden, bu devletin geleneklerinde vardır başta Ana muhalefet partisi ve muhalefet partilerine gerekli bilgilendirme yapılmadan sizin sorumluluğunuza ortak olacak, sizi meşrulaştıracak, sizin le birlikte hiçbir imzayı atmayacağız.

“BU ANLAYIŞA ORTAK OLAMAYACAĞIZ”

Biz artık hiçbir evladımız şehit olmasın diye, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapasın diye artık sizin istediğiniz A4’ler üzerinde imzalar koyup iktidarın peşinden koşturup terör belasını bu topraklardan silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmayacağız.

“GÖĞÜS GÖĞÜSE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Zorlu bir döneme giriyoruz, göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Nelerle muhatabız biliyoruz, bizi nelerle muhatap edecekler göze alıyoruz. Onlardan korkmuyoruz ama bu partinin karşısındakinden değil arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında endişesi yoktur, kendimize güveniyoruz kimseden korkmuyoruz. 1984’ten beri kaç ortak bildiri imzaladık sonucunda ne elde ettik neyi çözdük neyi başardık hala da niye annelerin gözü yaşlı babaların yüreğinde taş var ve halen daha sürekli ne zaman Türkiye’de artık bir şeyler iyiye gidecek dendiğinde şehit cenazeleri geliyor. Artık insanlar bu soruların cevabını istiyorlar. Ne ezbere iktidar var ne de ezbere muhalefet var. CHP’yi bundan önce hesabına katmayanlar bundan sonra kirli hesaplarını iki kere yapsınlar çünkü yanılacaklar.

“CHP YAS İLAN ETMEYENLERİN KONVOYUNUN PEŞİNE KATILMAYACAK”

2012’de 16 şehit vardı Meclis toplansın deyince AKP’nin sözcüsü bir kaç şehit var diye Meclis’i toplamaya gerek yok diyordu. O günlerden bu günlere değişen bir şey yok. O günlerden bu günlere şehidi uğurlarken bir konvoyda hepimiz varız, ama şehidi uğurlayan o konvoyda olmak şehidin arkasından sorumluluğu taşıyan iktidar partisinin bir kaç şehit oldu diye Meclis toplamayanların Suudi kralı öldü diye yas ilan edip Mehmetçik’e yas ilan etmeyenlerin siyasi konvoyunun peşine katılacak bir CHP yok, olmayacak.

Meclis’te dört parti ortak, CHP ayrı ‘terör’ bildirisi yayımladı

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

İktidar demokratik değilse geldiği demokrasiyi araçsallaştırıp gücünü mutlaklaştırıyor her geçen gün demokrasiden uzaklaşıyor, her geçen gün acımız hızlanıyorsa sertleşiyorsa faşizme kayıyorsa faşizm dönemlerindeki uygulamaları örnek alıyorsa o iktidara sen niye böyle yapıyorsun denmez. Ama böyle bir iktidar gücünü mutlaklaştırıyorken karşısında muhalefet bu iktidara varlığıyla güç verip eylemleriyle onu sorulamıyorsa o ülkede iktidar değil muhalefet sorgulanır. Sorumluluğumun farkındayım sorumluluğumuzun farkındayız.

“ÖMER ÇELİK YALAN ATIYOR İKİ BİLDİRİ AYNI DAKİKADA OKUNUYOR”

Tartışmanın maddi tarafı şu. Bir bildiri imzaladık, CHP bu bildiriye imza koymadı. Doğrudur. Sonra bir yalan sarılıyorlar, CHP tepki gelince kendi bildiri imzaladı. Biz  bildiri imzalanırken yollayın onu görelim bile demedik. Çünkü dedik ki bu milletin evlatları nasıl öldü. Bundan sonra hangi tedbirler alınmalı gerçekten bu konu da samimi bir bildiri olmadan kimseyle ortaklaşma istemedik ve durduğumuz yerde durduk. Ömer Çelik bu yalanı atıyor, koca koca gazeteleri yazarları demiş ki CHP sonradan kendi bildirisini imzaladı.  Meclis tutanaklarını açın bu bildiri okunduğu dakikada bu bildiri okunuyor ilan ediyoruz diye ardından grup başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır söz alıyor ve bizim bildirimizi satır satır okuyor satır satır. Bu bildirinin hazırlanma talebi geldiğinde üç grupbaşkan vekilimizle görüştük taleplerimiz yerine gelirse ne ala gelmezse kendi bildirimimiz hazırlayalım dedik. 4 partinin bildirisinin okunduğu dakika CHP’nin bildirisinin okunduğu dakika aynı dakikadır Meclis tutanaklarında vardır canlı yayında izlenmiştir. Herkes orada görebilir ki bu ciddi bildiri, diğerine göre çok daha ciddi bildiri. Şehitlere sahip çıkan ailelere karşı sorumluluğu hatırlatan bu bildiriyi 4 başı mamur bu bildiriyi büyük bir onurla gururla CHP Genel Başkanı ve Grup Başkanı olarak Grup Başkanvekilleriyle imzaladık ve o dakikada yayınladık. Yaptıkları dezenformasyon bizdeki bir eksiklikten değil ezberleri bozulduğu içindir.

Özgür Özel’den AKP’ye ‘bildiri’ yanıtı: Unutmamak için itiraz ediyoruz

BAHÇELİ’YE: HAİN ARIYORSAN İŞTE ERDOĞAN’IN TWEETİ

Sonra efendim CHP’nin bildirisinde PKK yazmıyormuş çünkü CHP PKK diyemezmiş. Şimdi bütün vatandaşlarımızın dikkatine bu askerlerimiz şehit olduğunda CHP’nin Genel Başkanı’nın Tweeti “Pençe -Kili operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerimize Allah’tan rahmet ailelerine ailelerine ve milletimize baş sağlığı diyorum” Aynı olay odluğunda sayın Bahçeli dedin ya “PKK’nın adını anmaz onlar, hain onlar” PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan İşte Recep Tayyip Erdoğan’ın tweeti. Öye bedava siyaset yok artık. Hain arıyorsan burada.

Bahçeli yıllar sonra güvenlik tehdidini değiştirdi

SAVUNMA BAKANI’NA SORULAR

Bakan randevu alıp gelse kapalı toplantı istese Melis’te olsa parti de olsa partide grupta olsa grupta sorularımız endişelerimiz var. 20 aydır operasyon yapılıyor şehit geldikçe hatırlanıyor oradaki askerler. Bu operasyonu amacı ne hedefi ne hedefe ulaştı mı? ulaştıysa niye oradayız? ulaşmadıysa neden ulaşmadı. Saldırıya uğrayan üs bölgelerinde terörist taarruzları mevsimsel şartlara karşı yeterli korumaya alınmadığı için mi başarılı oluyor. Uygun şekilde tahkimat yok mu? Bu şartlarda koruyamıyorsak başka tedbirler alınması gerekmiyor mu?. İHA’ların meteorolojik şartlardan uçamadığı anlarda gözetleme zafiyetlerini ilave tedbirler alınıyor mu alınmıyorsa niye alınmıyor eldeki kabileliyeler nelerdir. Özellikle altın saat olarak tabir edilen süre içinde sağlık desteği ve tıbbi tedavi için imkan ve kabiliyetler yeterli mi?  Harp cerrahisi ve askeri hastane mantığıyla mücadele etmek gerekirken 15 Temmuz sonrası kapatılan askeri hastaneler ve ortaya çıkan zafiyet bu ölümlerde ne kadar pay sahip. Son dönemde yoğunluğu artan terörist saldırılarda 3. ülke ve ya grupların istihbarat ve destekleri var mı? Bunlara cevap istemek suç değil.

ŞEHİT CENAZESİNDEKİ PROVOKASYON

Teğmen Ramazan Günay’ın İzmir’deki evini ziyaret ettiği gibi memleketim Manisa’da şehit haberini alınca Enis Budak’ın cenaze namazına gittik. Akhisar Askeri Havalimanı’na gittik. Ailesi, kardeşleriyle birlikte 400’e yakın ailesine mensup yakınlarıyla saatlerce cenazeyi bekledik. Provokasyon bilgisi bize geldi. Özgür Özel gelince slogan atacaksınız dendi. Yöneticilerimize gelen bilgiler var. İsterseniz camiye gelmeyin dediler.

Provokasyon olacak diye kendi memleketimde beni sözde itibarsızlaştırmaya kalkacaklar diye gitmezsem oturduğum koltuğun hakkını verememiş olabilir. Gaziantep’te çelengimize saldıran AK Parti’nin aday adayı çıkmışsa teker teker her biri ortaya çıkıyor. Benim üzüntüm, bir şehit cenazesini hepimize yakışır biçimde uğurlayamamış olmaktır. Harekete geçirilen güruhun buna izin vermemesidir. Buna tevessül edenlere yazıklar olsun.

Malatya ve Gümüşhane’de de çelenk provokasyonu! “Utanmaz arlanmazlar ayıptır”

Manisa Valisi, Manisa Emniyet Müdürü ve mensuplarına ayrıca hiç üzerlerine düşmezken acılarını yaşamak yerine defalarca arayıp bunu yapanları lanetleyen Budak Ailesi’ne, o koca yürekli insanlara yürekten teşekkür ediyorum.

‘AKŞENER’İN GÖNDERDİĞİ ÇELENGİ DE PARÇALADILAR’

Elazığ’da Sayın Meral Akşener’in gönderdiği çelengi de parçalamışlar. Ortak bildiriye imza attılar o onların da çelengini parçalıyorlar. Biz 28 tane belgeye imza attık. Onlar genel başkanımızı Çubuk’ta linç etmeye çalıştılar. Anıtkabir’de genel başkanımızın elini havada bıraktılar. Genel başkanımızın önüne kurşun koydular.

‘ERDOĞAN VE BAHÇELİ KÖTÜ İNSANLAR’

Sayın Ali Yerlikaya’yı arayıp emniyet mensuplarına teşekkür ettim. Acılarını yaşamak yerine bu meselelerde defalarca telefon edip ‘Yapanları lanetliyoruz. Özgür Bey bizim ailemizin çocuğu’ diyen Budak ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Biz son zamanlarda 28 imza atmışız, onlar genel başkanımızın önüne mermi koydurmuş, Meclis’te yumruk attırmış, Çubuk’ta linç girişimiyle karşı karşıya bırakmışlar. Önce imza atıp sonra eleştirseydiniz diyen varsa aklını peynir ekmekle yemesin. Yazan çizen herkese söylüyorum. Erdoğan da Bahçeli de çok iyi siyasetçi ama bunlar kötü insanlar.

Şehit yakınından Özgür Özel’e slogan atan gruba: Bırakın da acımızı yaşayalım

Seçim döneminde montaj videolarla bizi Kandil ile birlikte göster, sıkışınca Abdullah Öcalan’dan mektup oku. Sonra da ‘yerli ve milli siyaset’ de. Yere batsın yerliliğin ve milliliğin.

HÜDA PAR’IN ‘ÖZERKLİK’ AÇIKLAMASI

Sayın Bahçeli “HDP’yi, CHP’yi dinlemeyeceğim” dedi. Dedim ki canı sağ olsun, ben de onları dinleyemedim. İsmet Paşanın anma töreninden geliyorum. Muhalefete muhalefet etmeyeceğim. Gün birbiriyle uğraşma günü değildir. Sayın Bahçeli, HDP’yi CHP’yi dinlemedi. Ama HÜDA PAR’ı dinledi. HÜDA PAR’ın genel başkanı konuşması sırasında, mikrofon kapandı diye açılınca elinde hilafet yeşili kartıyla şunları okudu: “Olumlu olumsuz yönleriyle eyalet yöntemleri serbestçe tartışabilmelidir.”

Bunların olumlu olumsuz yönleri varmış. Bunların olumsuz yönlerini bana düşse sayarım. Ama bana ne. Bunlar ittifak ortağı değil mi? Recep Tayyip Erdoğan eyaletlere bölünmenin olumsuz yanlarını saysın. Tek bayrak tek vatan diye saysın. Hadi bakalım Bahçeli, sen de bu sistemlerin iyi yönlerini anlat o zaman. CHP olarak yeni bir yol açıyoruz. Yolumuz doğrudur ve bu yolda cesaret ve kararlılıkla yürüyeceğiz.

HÜDA Par Meclis’te! “Eyalet, özerklik ve federasyon serbestçe tartışılabilmelidir”

Kaynak: TELE1