Meclis’te dört parti ortak, CHP ayrı ‘terör’ bildirisi yayımladı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 9:27 am - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 12:23 pm

Irak’ta 12 askerin şehit olmasının ardından Meclis’te ortak, CHP ise tek başına bildiri yayınladı. CHP bildirisinde ulusal yas ilan edilmesini istedi. CHP lideri Özel de ortak bildiriyi neden imzalamadıklarını açıkladı.

Irak’ta, son 2 günde terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda 12 askerin şehit olmasının ardından TBMM Genel Kurulu’ndaki 4 siyasi parti grubu ortak bildiri yayımladı. CHP ise “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz” diyerek tek başına ayrı bir bildiri yayımladı.

Pençe-Kilit Harekatı’ndan bir acı haber daha! Şehit sayısı 12’ye yükseldi

DÖRT PARTİNİN BİLDİRİSİ: TERÖR HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

4 partinin ortak bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisinde aşağıda imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.”

CHP’DEN AYRI BİLDİRİ: TERÖRİSTLER AMACINA ULAŞAMAYACAK

CHP’nin bildirisinde ulusal yas ilan edilmesi istenerek, Meclis’te kapalı oturum yapılması talep edildi. CHP’nin bildirisi şu şekilde:

“Ülkemiz 22-23 Aralık 2023 geceleri gelen kara haberlerle sarsılmıştır. 12 Vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar, terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Bu menfur saldırıları planlayan, azmettiren ve gerçekleştiren teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır.

Özgür Özel: Milli Savunma Bakanı derhal Meclis’i bilgilendirmelidir

‘BÖLGEDEKİ MEHMETÇİKLERİMİZİN SAĞLIK BİLGİLERİ PAYLAŞILMALI’

Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu en başta gelen endişe kaynağımızdır. İki gece üst üste aynı bölgede 12 şehit verilmesi yanında, halen bölgede bulunan mehmetçiklerimizin güvenliğinin tam olarak sağlandığına ilişkin sağlıklı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmaması, milletimizin acısını ve üzüntüsünü daha da artırmaktadır.

KAPALI OTURUM TALEBİ

Bu nedenle bu geceden tezi yok TBMM’nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı’nın gezi gazi Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz. Hain saldırıların neden engellenemediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.

‘GECİKMESİZİN ULUSAL YAS EDİLSİN’

Bunun yanında milletimizi Tarifsiz bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine acı ve elim olayın ardından Ulusal yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir iktidarı daha fazla gecikmeksizin bu yönde tutumu almaya davet ediyoruz Terörün hedeflerine ulaşmasının ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağ olsun.”

ÖZEL ORTAK BİLDİRİYİ NEDEN İMZALADIKLARINI AÇIKLADI

Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel bildiriyi sosyal medya hesabından “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz. Terörü kınamıyor LANETLİYORUZ!!! Milletimizin başı sağ olsun” ifadeleriyle paylaştı.

Özel gece yarısı ortak bildiriyi neden imzaladıklarını ise X hesabından şu ifadelerle açıkladı: “Hükümet Milli Savunma Bakanı aracılığıyla derhal siyasi parti gruplarını ve Meclis’i bilgilendirmelidir. Yaşanan terör saldırısı ile ilgili başta şehit sayısı olmak üzere dolaşan endişe verici bilgiler hakkında derhal bu bilgilendirmeyi talep ediyoruz. Mehmetçiğin can güvenliği, yaralılarımızın durumu baş kaygımızdır. Bu hususta sorumlulara görevlerini önemle ve aciliyetle hatırlatıyoruz Buradan ilan ediyorum ki; bu bilgilendirme yapılmadan, sorularımıza yanıt almadan ve ikna olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız. Milli yası, Suudi Arabistan Kralı’nın ölümünde ilan edenlerin aklına bugün milli yas ilan etmek gelmemektedir. Milli yas ilan ederler mi bilmiyorum ama milletimiz kendi yasını ilan etmiştir. Hepimizin Başı Sağolsun!”

Kaynak: TELE1