Özgür Özel’den AKP’ye ‘bildiri’ yanıtı: Unutmamak için itiraz ediyoruz

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 3:53 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 4:27 pm

CHP lideri Özel ‘ortak bildiri‘ üzerinden partisini hedef alan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e “Bildiri yayınlıyoruz, cumhurbaşkanı eli tabutta mikrofonla siyaset yapıyor. Şehitleri unutmamak için itiraz ediyoruz” diye yanıt verdi.

Irak’ta 12 askerin şehit olması sonrası AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin TBMM gruplarının yayınladığı ortak bildiriye imza atmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, kendisini ‘ortak bildiri’ üzerinden hedef alan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e yanıt verdi, “Onların yayınladığı metinde terörü kınıyorlar, biz lanetliyoruz. Bildiri imzalamak ile şehir gelmeyecek olsa ben günde beş bildiri imzalarım. Bildiri imzalıyoruz, bayrağı asıyorlar ve Erdoğan propaganda yapıyor. Sonra bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor” diye konuştu.

CHP’den ‘ortak bildiri’ eleştirilerine yanıt

Özel şu açıklamaları yaptı:

‘UNUTMAMAK İÇİN İTİRAZ EDİYORUZ’

“AKP’nin geldiği yıl bir yılda 3 şehit vardı. Şimdi bir gece 6, bir gece 6. Şimdi camı bile olmayan evlere bayrak asıyoruz, sonra Meclis’te ortak bildiri imzalıyoruz. Sonraki şehit haberine kadar mesele kapanıyor. Biz artık burada yokuz. Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz.

‘İLAN EDİLEN ŞEHİTLERİMİZ DIŞINDA ŞEHİDİMİZ VAR MI?’

Bugün saat 11.00’de bekledik. Meclis açıldı. Meclis’te bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu ‘Hükümet bilgilendirilecek mi?’ diye. ‘Hayır’ dedi. Ve şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis’te. Sormak istiyoruz 20 aydır Pençe-Kilit operasyonu sürüyor. Hedefleri neydi, hedefe ulaşıldı mı? Ulaşıldıysa niye oradayız? Ulaşılmadıysa hedeflerine ulaşmama sebebi nedir? Pençe-Kilit operasyon bölgesinde kaç mehmetçiğimiz var? Pençe-Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı? Ya da bazı şehitlerimiz, terör örgütünün elinde mi? Ya da canlı olup olmadığını bilmediğimiz bir grup askerimiz acaba terör örgütünün elinde mi? Bu soruları yanıtlamasını bekliyoruz. Ve bundan sonrası için, yeni şehitlerin gelmemesi için askeri alanda yapılan tartışmaları sormak istiyoruz.

Lojistik destek avantajları olduğu söyleniyor. Askerlere zaman zaman yiyecek bile ulaştıramadığımız söyleniyor. Bölgeden bazen şehitlerimizi geri çekerken bile diğer silah arkadaşlarının hayatlarının tehlikeye atıldığı söyleniyor. Bu sorulara cevap verilmesini istemek suç değil, hata değil; hakkımızdır, görevimizdir.

Meclis’te dört parti ortak, CHP ayrı ‘terör’ bildirisi yayımladı

‘A4 KAĞIDININ ÜZERİNDE BULUŞUP MEŞRUİYET KAZANDIRMAYACAĞIZ’

Bundan sonra da şunu söylüyoruz. Hataları yapan, soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı A4 kağıdının üzerinde buluşup da ona meşruiyet kazandırmayacağız.

Sorulara cevap versinler bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım. Ancak ezbere anlayışla ana muhalefet partisi, biz ne yaparsak yapalım bizimle birlikte imza atar. Atmayız, o metne imza atmadık. O metinde terörü kınıyorlar. Bizim yayımladığımız metinde açıkça lanetliyoruz.

Bir başka siyasi partiden bir sözcü demiş ki ‘Bu metinde ne vardı imza atmadınız?’ Ne vardı da siz imza attınız? Bir öncekinden ne farkı var da imza attınız? Bir önceki şehitle bugünkü şehit arasında bir fark var mı? O günden bugüne ne değişti de imza attınız? O bildiriye imza atmak yerine bizlerle birlikte çok daha etkili bir muhalefet yapmak yerine neden iktidarın arkasında hizalanıyorsunuz? Neden iktidara güç veriyorsunuz, nefes oluyorsunuz? Onlar bu ülkeye güç mü veriyorlar? Onlar bu sorunları çözüyorlar mı? O yüzden bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nden ezbere bir muhalefet bekleyenler, iktidar ne zaman isterse iktidara destek bekleyenler hiç beklemesinler. Biz bu ülkede haklıyı, mazlumu, mağduru, şehit ailesinin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Ezbere bir siyasetle iktidarlarını sürdürenler bundan sonra otursunlar kendi durumlarını düşünsünler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrı nettir, durumu nettir.

Ekşi Sözlük’teki şehit paylaşımlarına soruşturma

‘BUNDAN SONRA ÖYLE YAĞMA YOK’

(AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları) Ömer Çelik çok kolay bir siyasete alışmış. Bugün ezberi bozulduğu için ne diyeceğini şaşırmış. Ömer bey, bir bizim imzaladığımız bildiriye bak, bir senin grubunun imzaladığı bildiriye bak. Eğer terörün karşısında dimdik durmaksa bizim bildirimizde var. Senin şaşırdığın ana muhalefet olarak kolayca arkana dizilmemiş olmamız. Senin şaşırdığın bizim sorumluluğunuzu hatırlatmış olmamız. Senin şaşırdığın bizim bugün Milli Savunma Bakanı’ndan bilgi istiyor olmamız. O bilgilendirmeyi yapamayacak acziyetteyseniz benim Ömer Çelik’e söyleyecek sözüm yok. Ömer Çelik bundan sonrasını kendisi düşünsün. Cumhuriyet Halk Partisi’nin terörle mücadele konusunda en ufak bir sıkıntısı, tavizi, eksikliği olmaz. Ama terörle mücadele ederken silahlı kuvvetlere destek vermek başka bir şey; hatalarını yapan iktidarı tartışmamak başka bir şeydir. Bundan sonra öyle yağma yok.”

Şehit olan altı askerin kimlikleri belli oldu

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit bölgesinde 12 askerin şehit olmasının ardından “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından hedef alınmıştı.

Çelik bugün yaptığı açıklamada Özel ve CHP’nin yaklaşımı için, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yüce Meclis’te partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur” ifadelerini kullanmıştı.

“CHP yönetimi, TBMM çatısı altında Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve PKK terörünü lanetlemek yerine bahaneler ileri sürerek başka hesapların peşinde koşmuştur” iddiasında bulunan Çelik, “CHP yönetiminin bu tutumu, Türkiye’nin milli güvenliği açısından elzem olan tezkereler konusundaki siyasi savrulmalarının bir devamıdır” demişti.

Çelik, CHP’nin yayınladığı bildiriyi ise “CHP yönetimi tepkileri görünce bir bildiri yayınlamak zorunda kalmıştır. CHP yönetiminin bu tutumu kendileri için bir itirafnamedir” sözleriyle değerlendirmişti.

Kaynak: TELE1