CHP’den ‘Tahammülümüz kalmadı’ isyanı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 6:24 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 7:13 pm

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada şehitlerin ardından başlayan ‘bildiri’ tartışmalarına ‘tahammülümüz kalmadı’ diye isyan etti.

Şehitlerin ardından Mecliste imzalanan ortak bildiriye imza atmayıp,  “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diyerek ayrı bildiri yayınlayan CHP gelen eleştirilere MYK toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında yanıt verdi. Yücel, yaptığı konuşmada, “İçeriksiz kınama metinlerinin yer aldığı A4 kağıtlarına, altına atılan samimiyetsiz imzalara tahammülümüz yok. Ankara’da şehit cenazesi varken Meclis’te mangal partisi yapanlar bize bildiri dayatamaz” dedi.

Meclis’te dört parti ortak, CHP ayrı ‘terör’ bildirisi yayımladı

Yücel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

“*İçeriksiz kınama metinlerinin yer aldığı A4 kağıtlarına, altına atılan samimiyetsiz imzalara tahammülümüz yok.

*Artık Cumhurbaşkanının şehitlerimiz üzerinden ahkam kesmesine tahammülümüz yok.

*Artık Aile Bakanlığı şehitlerimizin Tokat’taki evini yenileyecekmiş gibi haberlere tahammülümüz yok.

*Şehitlerimize Suudi Arabistan Kralı kadar kıymet vermeyenlerin terör örgütleriyle yarışan hainliklerine tahammülümüz kalmadı.

*Zenginlerin fakirlerin şehadeti üzerine siyaset yapmasına artık tahammülümüz kalmadı

*Şehitlerimizin tabutlarının yanı başından, siyaset yankılanan mikrofonlara tahammülümüzün kalmadığı bir noktadayız

İKTİDARA ZOR SORULAR

“13 Ağustos 2012’de bir AKP Genel Başkan Yardımcısının “Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz” dediğini unutmadık. Biz Emperyalizme karşı milli mücadele vermiş, Cumhuriyeti kurmuş bir partiyiz. AKP ise terör örgütleriyle müzakere masasına oturan partidir. Yakın geçmişte Kandil’den AKP’ye teşekkür ediliyordu. Şimdi kalkmış imzaladığınız kağıt parçası üzerinden bize milliyetçilik taslıyorsunuz.

Önce şu sorulara makul ve mantıklı cevap verin:

* Milli Savunma Bakanı neden Meclis’i neden bilgilendirmiyor

* Ulusal yas ilan etmek için ne bekliyorusnuz?

* İdlip’te 36 evladımız şehit olurken, Rusya’dan hesap soracağız dediniz, eliniz güçlü olsun istedik, Cumhuriyet Halk Partisi, olarak Gazi Meclis’ten çıkan ortak bildiriye imza atmıştık. Ne oldu?
Putin’in kapısında dakikalarca bekletilmekten başka bir şey oldu da biz mi bilmiyoruz?”

“MEŞRUİYET KAZANDIRMAYACAĞIZ”

“12 şehidimizin de, 21 yıldır ülkemizin dört bir köşesine ateş düşmesinin sorumlusu da, “Bölücü örgütü bitirdik” yalanıyla günü kurtarmaya çalışan AKP’dir. Bizim terörle ilgili hiçbir sorumuza yanıt vermeyen, sorumluluk almaktan kaçan, sorumluluğu hep başkalarının üzerine atan bir iktidarla, aynı A4 kâğıdının üzerinde buluşup ona meşruiyet kazandırmayacağız. Bir grup trol, havuz medyası bizi linç edecek diye gerçekleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz.”

“BİLDİRİ DAYATAMAZ” ÇIKIŞI

“*Ankara’da şehit cenazesi varken Meclis’te mangal partisi yapanlar bize bildiri dayatamaz!

*Şehit haberleri ile yüreğimiz dağlanırken TRT’de müzik yayınlayanlar bize bildiri dayatamaz!

*Bu milletin evlatları vatan savunmasındayken hiçbir şey yokmuş gibi davrananlar bize milliyetçilik taslayamaz…”

CHP’Lİ BELEDİYELER ETKİNLİKLERİ ERTELEDİ

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in talimatı ile Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde de 3 gün süreyle kutlama, konser kültür/sanat etkinlikleri gibi organizasyonlar gelen şehit haberleri sonrasında ertelendi.”

ÖZGÜR ÖZEL’E PROVOKASYON

“Dün Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’le birlikte, Manisa’daki şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın naaşını Akhisar Hava İndirme Komutanlığında karşılayarak, Manisa Saruhan Bey Camii’nde son yolculuğuna uğurladık.

Şehit cenazesinde Şehidimizin aziz hatırasına saygısı olmayan bir avuç kendini bilmezin çıkardığı provokasyonun amacının ne olduğunu biliyoruz.

Bu provakasyona Manisa’dan katılanların parti aidiyetleri dikkat çekiyor.
Hepsi tek tek tespit ediliyor.
Şehidimizin ailesi, yakınları provokasyona izin vermedi…

Onlar Genel Başkanımızın arayarak yapılanlardan büyük üzüntü duyduklarını ilettiler.

Genel Başkanımıza ve bizlere o saldırıyı yapanlar korkak ve karanlık güçlerin elinde maşa olmuş kullanışlı aparatlardır.

Bu ve benzeri provokasyonlar bizi doğru bildiğimizi yapmaktan ve söylemekten alıkoyamaz.”

 

“UTANÇ VERİCİ OLAN PKK’YI GÖRMEZDEN GELİN DEMEKTİR”

Ömer Çelik’in CHP’nin ortak bildiriye imza atmamasına ‘utanç verici’ demesine yanıt veren Deniz Yücel, “Sen önce Savunma Bakanınıza, 24 saatte 12 evladımızı neden şehit verdik, onun hesabını sor. Sonra Bakanınıza, Mehmetçiğimiz sınırda canını dişine takmış teröristlerle çatışıp şehit olurken, şimdiye kadar yayınlanan bildirilerden, atılan imzalardan sonra ne yapıldı?
Kaç evladımız şehit düştü? Onu sor. Utanç verici olan karakollara terör örgütü PKK’yı görmezden gelin demektir. Oslo’da oturmaktır. Utanç olan terör örgütü elebaşı Öcalan’ın mektubunu okutmaktır. Utanç olan Habur’da seyyar mahkemeler kurmaktır” dedi.

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Utanç verici olan, Alçak Terör örgütü PKK’yı muhatap alıp Oslo’da masaya oturmaktır. Sonrasında da, “Biz görüşmedik Devlet görüştü” demek yüzsüzlüktür, pişkinliktir, utanmazlıktır. Utanç verici olan, Terör örgütünün elebaşısı Öcalan’ın mektubunu devletin ekranlarında okumaktır. Osman Öcalan’ı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi kanalı olan TRT’ye çıkarmaktır. Utanç verici olan; Teröristleri affetmek için Habur’da seyyar mahkeme kurmak, Devletin hâkimlerini teröristlerin ayağına göndermektir. Sınırı koruyan Mehmetçiğe “çözüm süreci var” deyip mermi bile vermemektir. Karakol baskınlarında Mehmetçiği mermisiz, savunmasız bırakmaktır. 1999, 2000, 2001, 2002 yıllarında toplam 20 şehidimiz varken, 21 yılda binlerce evladımızın şehit olmasıdır utanç. Mehmetçiği bile bile, ölüme gönderen ellerden çıkmış bildirilere, bizim mürekkebimizin tek bir damlası bile düşmeyecek.”

“AYNI TARAFTA OLAMAYIZ”

“Bu nedenle de, terörle mücadeleyi tutarlı bir siyasi çizgide götürmeyen, teröristleri bile seçim malzemesi olarak kullanan bir parti ile aynı tarafta olamayız.”

Kaynak: TELE1