Özgür Çelik’ten Erdoğan’a kongre yanıtı: İktidar partisi ülke sorunlarına odaklansın

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 1:52 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 2:30 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ülkemizin çok boyutlu sorunları varken bence iktidar partisinin temsilcileri bu konulara odaklanmalı” dedi.

CHP’de İl Kongresi’ni kazanarak İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik, görevini devraldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel de Özgür Çelik’e bir tebrik ziyaretinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ VE 39 İLÇE HEDEFİ

Özgür Özel, İstanbul İl Başkanlığı’nın CHP’de ağır bir görev olduğunu, genç ve tecrübeli bir ekibin İstanbul İl yönetimini devraldığını söyledi. Önlerinde İBB Meclisi ve 39 ilçe belediyesinin kazanılması sorumluluğu olduğunu ifade eden Özel şunları söyledi:

“Şüphesiz İstanbul İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki en önemli görev ve en ağır temsiliyet. Onu sizin geçmiş pratiğinizdeki siyasi yolculuğunuzdaki başarılara baktığımızda -ki biz sizin 2019 seçimlerinde sandıklara nasıl sahip çıktığınızı, devamındaki süreçte genç yeni Cumhuriyet Halk Partisi grubuyla nasıl uyumlu bir çalışma yaptığınızı doğrudan ikinci bölgeden sorumlu grup başkanvekili olarak görmüştüm. Yerel siyasetteki belediyelerimizin başarılarının örgütümüz tarafından halka iyi anlatılması şüphesiz bu süreçte en çok ihtiyaç duyacağımız şeydir. İlçe başkanı olduğunuz dönemde de bunu söylüyordunuz. Şimdi İstanbul’da 14 belediyemizi artırmak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu, elimizi kolumuzu bağlayan Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki çoğunluğu sağlayamamanın verdiği sıkıntıyı hızla aşmamız gereken bir süreçteyiz ve 39 ilçe başkanımızla ilçe başkanlığından gelen, onların sorunlarını ve beklentilerini bilen, onların nasıl katkı yapabileceğini en doğru değerlendirebilecek isim bu kritik seçimde İstanbul İl Başkanı olma görevini üstlendi. Ben bunu ilçe başkanlarımız açısından da bir avantaj olarak değerlendiriyorum.”

“ASIL ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR KİŞİ TARAFINDAN ATANMASIDIR”

Özgür Çelik ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’nda CHP İstanbul İl Kongresi’nden görüntüler yayınlayarak yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Ülkenin çok boyutlu sorunlarının olduğunu ifade eden Çelik, iktidar partisi temsilcilerinin bu sorunlara odaklanması gerektiğini söyledi.

Çelik şu ifadeleri kullandı: “Dün rakibimiz grup toplantısında İstanbul Kongresi’ne yönelik görüntüler izletti. Üçüncü sınıfa giden çocuklar ekonomi konuşmaya başlamış, yedi bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaşlarımız pazara geldiğimiz zaman önümüzü çeviriyor. ‘Kira altı bin lira olmuş. Biz ne yapacağız?’ diyor. Gençlerin ülkemize dair umutları kalmamış ve gençler geleceklerini başka ülkelerde aramaya başlamışlar. Kadınlar hayatın pek çok alanında ciddi sorunlar yaşıyor. Ülkemizin çok boyutlu sorunları varken bence iktidar partisinin temsilcileri bu konulara odaklanmalı. Biz parti içi demokrasiyi partimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Asıl eleştirilmesi gereken il başkanlarının, ilçe başkanlarının bir kişi tarafından atanmasıdır.”

Özgür Çelik, İmamoğlu’nun ziyaretinde isim vermeden Canpolat’a cevap verdi: Duyguların kontrol edilemediği cümleler