Özgür Çelik, İmamoğlu’nun ziyaretinde isim vermeden Canpolat’a cevap verdi: Duyguların kontrol edilemediği cümleler

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 11:38 am - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:14 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kongredeki rakibi Cemal Canpolat’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini “duyguların kontrol edilemediği cümleler” olarak niteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni seçilen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e tebrik ziyareti yaptı.

Ekrem İmamoğlu, il başkanı – büyükşehir belediye başkanı uyumu vurgusu yaptı.

İmamoğlu, “Tekrar umut ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin gördüğü en uyumlu, en tutarlı, en prensipleri yüksek, parti disiplinine uygun, toplumun beklentilerini karşılayan il başkanı – büyükşehir belediye başkanı çalışmasını ortaya koyacağız. Ben kendi adıma böyle bir iddiayı belirtmek isterim. Zira aynı iddiayı koyma karakterine sahip olduğunu bildiğim sayın Özgür Çelik’e karşı da bunu söylemek için çok değerli. Çünkü tabiri caizse biz birbirimizi biliyoruz ve hazırız. Başarılar dilerim. Yolu açık olsun değerli başkanımızın” şeklinde konuştu.

“CHP KONGRELERİ YARIŞLI KONGRELERDİR”

Özgür Çellk ise isim vermeden kongredeki rakibi Cemal Canpolat’ın Ekrem İmamoğlu’nu eleştirirken söylediği sözler hakkında konuştu.

CHP kongrelerinin yarışmalı kongreler olduğunu belirten Çelik, kongrelerde tansiyonun yükselebildiğini ve “duyguların kontrol edilemediği cümleler”in kurulabileceğini söyledi.

Özgür Çelik şunları söyledi:

“Tabii bir kongre sürecini geride bıraktık. Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri yarışlı kongrelerdir. Dolaysıyla kongrelerde çok çeşitli konuşmalar yapılır. Bu, parti içi demokrasiyi yaşatmanın güzelliğidir. Aslında hep başka boyutuyla bu kongreler ne yazık ki değerlendiriliyor. Yani acaba Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir problem mi var? Bir sorun mu var üzerinden değerlendirilme yapılıyor. Bu yöne şu şekilde dikkat çekmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi mahallesinde sandığını kurar, delegelerini seçerler. O delegeler ilçe başkanlarını, il başkanlarını seçerler. Zaman zaman uzlaşının olduğu ilçeler iller olabilir ama genelde yarışın olduğu ilçeler de olabilir. Demokrasinin ilk kuralı uzlaşmaktır, ikinci koşulu da yarışmaktır bir anlamıyla. Dolaysıyla bu yarış gerçekleşirken bazen kongre salonları içerisinde tansiyon bir miktar yükselebilir. Duyguların kontrol edilemediği cümleler kurulabilir. Bunlar insani duygulardır. Böyle bakıyoruz. Ama parti içi demokrasinin yaşatılması büyük bir güzelliktir. Çünkü bir çok siyasi partide kongreler çok kısa sürer. Zaten ilçe başkanı belirlenmiştir, il başkanı belirlenmiştir ve sembolik yapılır. Bu yönüyle de Cumhuriyet Halk Parisi, parti içi demokrasiyi yaşattığı için aslında olması gereken budur.”

39 İLÇE VE İBB MECLİSİ

Ekrem İmamoğlu, görüşmenin ardından yaptığı paylaşımda Özgür Çelik ile birlikte İstanbul’un 39 ilçe belediyesini ve İBB Meclis çoğunluğunu kazanmak için işbirliği yapacaklarını söyledi.

İmamoğlu’nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevine başlayan Özgür Çelik ile İstanbul’un 39 ilçesi ve İBB Meclisi için güçlü bir iddia ve işbirliği ile çalışacak, başarımızı daha da artıracağız; yeni görevi hayırlı olsun.”

Cemal Canpolat’ın İmamoğlu’nu suçlayan sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan da tepki