Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, cinsel saldırıya uğrayan çocuk için Ağrı’da

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 11:43 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 2:46 am
Büşra İlaslan | Tele1

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin avukatları, Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in cinsel saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Ö.D için bugün Ağrı’ya gitti. Aileyle ve mağdur çocukla görüşen dernek avukatları, cinsel saldığı davası hakkında açıklamada bulundu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin avukatları bugün Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in cinsel saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Ö.D için Ağrı’daydı. Davaya ilişkin vekalet başvurularını gerçekleştiren dernek avukatlarından Hande Gündoğdu, olaya ilişkin gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Davada sonuna kadar aile ile mücadele edeceklerini yineleyen Gündoğdu, mağdur ailenin şüpheli yakınları tarafından tehdit edildiğini ve Ağrı’da önemli isimlerin araya girdiğini ifade etti.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden, Ağrı’da cinsel saldırıya uğrayan çocuk hakkında açıklama

Avukat Hande Gündoğdu’nun yaptığı açıklama şöyle:

”Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak Ağrı’da geçtiğimiz ay yaşanan çocuk istismarı dosyasını üstlenmiştik. Bugün halen soruşturması süren bu dosyaya vekaletnamelerimizi sunduk.

‘Şüpheli ve ailesi gizlilik kararına itiraz etti’

Dosyaya mağdur çocuğun korunması için konulan bir gizlilik kararı var. Ancak şüpheli ve ailesi gizlilik kararına itiraz etmiş durumda. Zira dosyaya giren bir dizi kamera görüntüsü var. Daha önce yapılan haberlerde de bu kamera görüntülerinden bahsedilmişti. Olayın kamuoyuna taşınması çocuğun ailesi tarafından çekilen ve yüzü filtrelenerek sosyal medyaya düşen yardım çağrısı ile ortaya çıkmıştı.

Ağrı’da cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ailesinden yardım çağrısı!

‘Mağdur çocuk 10 yaşında’

Her ne kadar çocuk 13 yaşında olarak yansıtılmışsa da aslında 10 yaşında küçük bir kız çocuğu. Şüpheli şuan tutuklu. Görgü tanıklarının ifadesi, çocuğun tarafımızca ifadesi incelendi. Ve ortada bir istismar suçu olduğu zannımızca kesin. En kısa zamanda iddianamenin hazırlanmasını umuyoruz.

‘Aile tehdit edilmiş’

Şu noktaya kadar aile; şüpheli, ailesi ve yakınları tarafından hem hukuki, hem psikolojik hem de fiziki bir baskı altına alınmaya çalışıldı. Avukatları olmadığı, mağdur olacakları, bu olayın sonunda kendilerinin zarar göreceği şeklinde tehditlerde bulunulmuş.

‘Ağrı ilinin önemli şahsiyetleri araya sokulmaya çalışılmış’

Bugün aile ve mağdur çocuğumuzla da görüştük. Çok fazla sayıda Ağrı ilinin önemli şahsiyetleri araya sokulmaya çalışılmış. Çocuğun annesi ve babası, dosyada vekaleti bulunan iki avukatı artı derneğimizin elliyi aşkın avukatı, Türkiye’de ilerici kamuoyu bu dosyanın takipçisi olacağız. Şüphelinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.”