Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden, Ağrı’da cinsel saldırıya uğrayan çocuk hakkında açıklama

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 11:25 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 9:48 pm

Büşra İlaslan | Tele1

Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in cinsel saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Ö.D.’nin ailesi olayın üstünün kapatılmaya çalıştığını belirterek yardım çağrısında bulunmuştu. Ailenin çağrısına Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden yanıt geldi. Dernekten yapılan açıklamada, ”Davayı üstleniyoruz. Aileyle birlikte mücadele edeceğiz.” denildi.

Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde Nizamettin Şahin isimli erkek tarafından cinsel saldırıya uğrayan 10 yaşındaki Ö.D’nin ailesi olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyleyerek yardım çağrısında bulunmuştu.

Ağrı’da cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ailesinden yardım çağrısı!

Yıllardır kadın cinayeti, cinsel saldırı ve çocuklara yönelik istismar davalarında ücretsiz ve gönüllü olarak hukuksal-psikolojik alanda mağdur yanında yer almakta olan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, aile ile mücadele edeceklerini bildirdi.

Aile ile iletişime geçen dernek yetkilileri, davayı üstlendiklerini ve 10 yaşındaki Ö.D’ye psikolojik destek için gerekli yönlendirmenin yapılacağını da belirtti.

Bakanlıktan açıklama

Söz konusu cinsel saldırı olayında, aradan 3 hafta geçmesine rağmen bir gelişme sağlanmamış, olay dün yayımladığımız haber ile tekrar gündeme gelmişti. Gelişmeler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ağrı’da istismara maruz kalan 10 yaşındaki kız çocuğu ve ailesi için ilk günden itibaren rehabilitasyon çalışmalarını başlatan uzmanlarımız, çocuğumuz ve ailesini yakından takip ediyor. Bakanlığımız failin en ağır cezayı alması için gerekli hukuki takibi sürdürüyor. Bütün sosyal hizmet modellerimiz ve hukuki destek ile çocuğumuzun yanında olmaya devam edeceğiz.