Ümit Özdağ, erken seçim için beklediği tarihi açıkladı

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 9:47 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 10:12 pm

Haber: Ceren Ural

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2026 yılında erken seçim olmasını beklediklerini ve ona göre kongre sürecine gideceklerini söyledi. Ümit Özdağ ayrıca, savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir demografik yapılanma projesinin mağduru olduğunu ifade etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zeynel Lüle’nin TELE1 ekranlarında sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk oldu.

TELE1’e konuşan Ümit Özdağ, 2024 Yerel Seçimleri’nde anketlerde ve saha çalışmalarında elde ettikleri sonuçlara uygun miktarda oy aldıklarını fakat seçime katılım oranı düştüğü için oy oranlarının seçim sonuçlarına yüksek yansıdığını söyledi.

Özdağ, “Bizim için anketlerde ve sahada çok daha yüksek çıkıyordu. Yani bütün anketlerde öyle çıkıyorduk, biz de çok daha yüksek bekliyorduk. 50 bin civarında oy kaybımız var yurtdışı oyları çıkarttığımız zaman. Oyumuzu konsolide ettik. Bir milyon 200 bin oyumuz vardı, bir milyon 120 bin civarında bir oy aldık. Ama oransal olarak katılım düştüğü için Zafer Partisi arttı. Yani 2.2’den 2.6’ya oylarımız çıktı” şeklinde konuştu.

KONGRE HAZIRLIKLARI

Ümit Özdağ, yaz aylarından itibaren 2026 yılında bekledikleri erken seçime hazırlanmak için kongre sürecini başlatacaklarını söyledi.

Özdağ, “Kongre sürecimizi başlatacağız bu yaz aylarında. İlkbaharda, sonbaharda kadrolarımzı genişleterek ve olan kadromuzu da halka daha fazla sunarak erken genel seçime hazırlanacağız. 2026 gibi bekliyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’YE GELEN SURİYELİLER DE KURBAN”

Ümit Özdağ, Suriye’deki dış müdahale sonucu çıkan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir demografik yapılanma projesinin mağdurları olduğunu söyledi. Özdağ, bu nedenle Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmelerinin hem Suriye’nin hem de Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ bu konudaki görüşlerini şu ifadelerle dile getirdi:

“Benim Suriyelilere, partimin Suriyelilere hiçbir düşmanlığı yok. Allah, Suriyelilerin başına gelen felaketi kimsenin başına vermesin. Yani bu ülkeye gelen Suriyelilerle ilgili öyle hüzünlü şeyler de biliyorum ki bir Gaziantepli olarak. Yani, dehşet bir şey. Bir iç savaştan kaçıyorsunuz. Ama şunu da biliyorum: Onların iç savaştan kaçmaları bir demografik yeniden yapılandırma projesi. Yani onlar da kurban ama Türkiye de kurban edilmek isteniyor. Bombalandıkları için kaçmıyorlar, kaçmaları için bombalanıyorlar. Bir suçları yok. Aslında Suriye’nin ve Suriyelilerin gerçek dostuyuz biz. Çünkü onlar buraya yollanıp onların ülkesi bölündükten sonra onlar bu ülkede bir iç savaşın malzemesi yapıp, Türk halkıyla düşman haline getirilip Türkiye de parçalanmak isteniyor. Oysa biz bu insanların ülkelerine dönerek hem Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasını hem de bizim toprak bütünlüğümüzün sağlanmasını istiyoruz.

Ümit Özdağ’dan Türk halkına ‘yerel halk’ diyen Mehmet Şimşek’e: Tam anlamıyla kolonyalist vali ifadesi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2026 yılında erken seçim olmasını beklediklerini ve ona göre kongre sürecine gideceklerini söyledi. Ümit Özdağ ayrıca, savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir demografik yapılanma projesinin mağduru olduğunu ifade etti.

Kaynak: TELE1