Beyaz Saray: Erdoğan’ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme yok

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 10:10 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 1:32 am

Beyaz Saray,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ABD ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Erdoğan ve Biden’ın görüşmeyeceği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’taki ABD ziyaretiyle ilgili konuştu.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Biden’la New York’a giderken uçakta yer alan Kirby’e, Erdoğan’ın Türk basını tarafından duyurulan Beyaz Saray ziyareti soruldu.

Kirby, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” dedi.

“Toplantıları konusunda konuşma işini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakacağını” kaydeden Kirby, “Hamas’a, kim olduklarına ve neyi temsil ettiklerine ilişkin tutumumuz konusunda çok net olduk.” diyerek başka bir yorum yapmayacağını belirtti.

İptal edildi iddiası sonrası ABD’den Erdoğan ziyareti açıklaması

BİDEN’IN DAVETLİSİ DENMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez ABD Başkanı Joe Biden’ın resmi davetlisi olarak Washington’a gideceği öne sürülmüştü. 9 Mayıs’ta yapılması planlanan ziyarette iki liderin Beyaz Saray’da bir araya geleceği iddia edilmişti.

ERDOĞAN HANİYE GÖRÜŞMÜŞTÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hamas lideri İsmail Haniye geçen Cumartesi günü basına kapalı bir görüşme yapmıştı. Haniye görüşmesinin ardından Erdoğan’ın ABD ziyaretinin iptal edildiği ileri sürülmüştü

ZİYARET İPTAL İDDİASI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyaretini iptal ettiği ve iptal etmesinin nedeninin ABD Temsilciler Meclisi’nin İsrail’e yardımı da içeren tasarıyı onaylaması olduğu iddia edilmişti.

 

Kaynak: VOA Türkçe