Ağrı’da cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ailesinden yardım çağrısı!

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2020 Salı 9:30 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 9:49 pm
Büşra İlaslan | Tele1

Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin, 10 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. 10 yaşındaki Ö.D.’nin ailesi olayın üstünün kapatılmaya çalıştığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde 3 hafta önce Nizamettin Şahin’in 10 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Çocuğun yardım çığlığını duyan komşuların müdahalesi üzerine, Şahin gözaltına alındı. Şahin, “nitelikli cinsel istismar suçu” işlemekten sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın üstünden 3 hafta geçmesine rağmen iddianamenin hazırlanmadığını belirten 10 yaşındaki Ö.D.’nin ailesi yardım çağrısında bulundu. Sosyal medyada bir video yayınlatarak olayın unutulmasının önüne geçmek isteyen anne T.D ise şunları söyledi:

”Onca zaman geçti hala bir gelişme yok. İddianame bile hazırlanmadı. Karşı taraftan para aldığımız konuşulmaya başlanmış. Duyunca deliye döndüm. Maddi gücümüz olmadığı için avukat tutamadık. Sosyal medyada paylaşılan videoyu olayın tekrar gündeme gelmesi için yayınlanmasını istedik. Namuslu biri vardır, bize belki yardım edilir diye. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.”

(10 yaşındaki Ö.D’nin olayı anlattığı video. Sorumlu yayıncılık gereği saldırı detaylarının anlatıldığı bölümü yayınlamıyoruz)

‘Dün gerekçe belirtmeksizin ekipler beni evimden aldı’

Ö.D’nin babası M.D olayın üstü kapatılmasını istemediklerini belirterek, ”Olay gecesi bize avukat verileceği söylendi. Ancak hala bir gelişme yok. Susmamızı istiyorlar. Kızımın psikolojisi bozuldu ve bir psikolog dahi gönderilmedi. Nizamettin Şahin’in yakınları bize ulaştı birkaç kere. Para karşılığı susmamızı istiyorlar. Biz reddettik. Şikayetimizden vazgeçmedik. Dün gerekçe belirtmeksizin ekipler beni evimden aldı. Nizamettin Şahin’in ailesinin bizim tarafımızdan tehdit edildiği iddia ediliyor. Kesinlikle öyle bir şey yok. İfademi verip çıktım. Şuçlu bizmişiz gibi muamele görüyoruz.” dedi.

Hakları gasp edilerek işten çıkartılan 35 işçiden AKP’li Ağrı Belediyesi’ne suç duyurusu