Nusret kupayı şaplakladı FIFA karıştı! “Infantino’ya rüşvet verdi” iddiası

Yayın tarihi: 21 Aralık 2022 Çarşamba 5:17 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 10:54 pm

Nusret’in Dünya Kupası finalinde yaptıkları FIFA’yı karıştırdı. FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun Nusret’ten aldığı rüşvet karşılığı akreditasyon kartı verdiği iddia edilirken İngiliz basını FIFA kurallarını sorguladı.

Dünya Kupası’nın final mücadelesi sonrası sahaya inerek Arjantinli futbolcuların kupa sevincine “ortak olan” ve Dünya Kupası’na “şaplak” olarak adlandırılan tokadını atan Nusret; FIFA’yı karıştırdı.

INFANTINO’NUN ARKADAŞI NUSRET

Nusret’in oyuncularla bu kadar iç içe olabilmesine nasıl izin verildiği soru işaretleri yaratırken Nusret’in, torpille sahaya girdiği iddia edildi.

Nusret Dünya Kupası’nı kazanan Messi’yi kolundan çekerek darladı!

Gianni Infantino’nun da restoranlarını ziyaret ettiği Nusret Gökçe’nin FIFA Başkanı ile arkadaş olduğu biliniyor. Nusret’in akreditasyonunu bu yakın bağ sayesinde elde ettiği belirtiliyor.

100 BİN DOLAR RÜŞVET İDDİASI

Eski Crystal Palace Başkanı Simon Jordan’ın iddiasına göre ise, Nusret’e sahaya girmesine izin veren kartı FIFA Başkanı Gianni Infantino verdi. Daha önce pek çok kez rüşvetle suçlanan Infantino’nun bu kez de Nusret’ten bu kart karşılığı rüşvet aldığı iddia edildi. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu iddiaya göre, Nusret’in kart için 100 bin dolar ödediği ifade ediliyor. İngiliz gazeteleri de Nusret’in Salt Bae zincirinin değeriyle ilgili haberlere yer vermeye başladı.

Nusret 3 milyonluk yemek fişi paylaştı

FIFA KURALLARINI ÇİĞNEDİ

İngiliz basını bunun yanı sıra Dünya Kupası protokolünü sorgulamaya başladı. FIFA’nın resmi internet sitesinde yer alan kurallara göre, Nusret, kupaya “şaplak” atarak, hatta dokunarak bile FIFA kurallarını çiğnemiş oldu.

FIFA’nın Dünya Kupası kuralı ise şu şekilde:

“Mevcut Dünya Kupası tasarımı 1974 yılına uzanıyor. Dünyanın en tanınmış spor sembollerinden biri ve paha biçilmez bir simge olarak, orijinal FIFA Dünya Kupası yalnızca galipler, eski galipler ve devlet başkanları tarafından dokunulup tutulabilir”

“ARJANTİN DEVLET BAŞKANI BİLE BU KADAR YETKİLİ DEĞİL”

Fotospor’un bildirdiğine göre, Arjantin’in devlet başkanının akreditasyon kartı bile Nusret’in kartı kadar geniş çaplı değil. Haberde şu ifadelere yer verildi:

“Arjantin Devlet Başkanı, soyunma odasına girebilir. Ancak basın tribününe giremez. Davet edilmediği sürece saha içine de giremez. Aynı şekilde Messi de davet edilmediği ya da önceden bildirilmediği taktirde protokol tribününde yer alamaz”

İngiliz basını, FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya da ağır eleştirilerde bulundu. İsviçre Federal Başsavcılığı, daha önce, FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Mustafa Sarıgül Nusret’i de boş geçmedi! Omzuna tokat attı

ABD’DEKİ KUPA FİNALİNDEN MEN EDİLDİ

Nusret’e bir tepki de Birleşik Devletler Futbol Kupası Organizasyonu’ndan geldi. Organizasyonun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ” ‘Salt Bae’ 2023 Kupa Finali’nden men edildi” denildi.

Organizasyonla Nusret’in resmi bir sponsorluğu bulunmazken ‘Salt Bae’ Nusret’in başlattığı tuz dökme akımına verilen isim olarak biliniyor. Ayrıca bu ifade, yurtdışında Nusret’e verilen takma ad.