Motokurye Ata Emre’nin katili için istenen ceza belli oldu

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 4:32 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 4:33 pm

Balıkesir’de üniversite öğrencisi motokurye Ata Emre Akman’ı katleden 17 yaşındaki E.Ö. için iddianame hazırlandı. 18 yaşından küçük olan zanlının, 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı öğrenildi.

Balıkesir’de, motokurye olarak çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ı sipariş götürdüğü sokakta defalarca bıçaklayarak katleden E.Ö. (17) için iddianame hazırlandı.

18 yaşından küçük olan zanlının, 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Balıkesir’in Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak’ta, 11 Mayıs’ta zincir restoranda arkadaşı yerine geçici bir süreliğine kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, motosikletle sipariş bıraktığı adresten dönerken E.Ö. tarafından önü kesilmişti.

E.Ö, Akman’ı 20’si ölümcül 25 yerinden bıçaklamıştı. Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Akman’ın cenazesi, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nin morguna kaldırılmıştı.

Görüntülerden kimliği tespit edilen E.Ö, ailesiyle yaşadığı eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. E.Ö. ve saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası O.Ö. gözaltına alınmıştı.

‘Kasten yaralama’ ve ‘Tehdit’ten 6 ayrı suç kaydı bulunan E.Ö. ve babası Orhan Özdemir, polisteki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edilmiş, E.Ö. çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, baba serbest bırakılmıştı. Orhan Özdemir daha sonra itiraz üzerine yeniden gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Ata Emre cinayetinde adı geçen Sultan Durmaz: 12 yıldır bu aileyle mücadele ediyorum

Motokurye Ata Emre’nin katilinin ifadesi ortaya çıktı

Kaynak: HABER MERKEZİ