Ata Emre cinayetinde adı geçen Sultan Durmaz: 12 yıldır bu aileyle mücadele ediyorum

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2024 Cuma 6:32 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2024 Cuma 6:34 pm

Ata Emre Akman’ı katleden E.Ö‘nün babası ile bir dönem birliktelik yaşayan Sultan Durmaz ilk kez konuştu, “Bu kişi evimi kurşunladı. Babamın evini kurşunladı. Bıçaklandım. 12 senedir bu aileyle mücadele ediyorum” dedi.

Balıkesir’de E.Ö. (17) tarafından vahşice katledilen Ata Emre Akman’ın (20) sipariş götürdüğü apartmanda yaşadığı ortaya çıkan ve bugün tutuklanan E.Ö’nün azmettiricisi olduğu öne sürülen babası Orhan Özdemir’in (38) önceden dini nikahla birlikte yaşadığı Sultan Durmaz (38) konuştu.

E.Ö’nün 18 yaşında olduğunu ve babasının nüfusa geç yazdırdığını öne süren Durmaz, “E.Ö, Orhan’ın ilk eşinden çocuğu. Orhan evimi kurşunladıktan sonra cezaevine girdi. Orhan beni tehdit etmeye devam ediyordu, en sonunda bir garibanın canı yandı” dedi.

Orhan Özdemir’den 12 yaşında oğlu olduğunu belirten Durmaz, Özdemir’den “uyuşturucu kullandığı ve kendisini aldattığı” gerekçesiyle 12 yıl önce ayrıldığını söyledi.

Öldürülen motokurye Ata Emre

’12 SENEDİR BU AİLEYLE MÜCADELE EDİYORUM’

Özdemir ailesinin 12 yıldır kendisini ve çevresini sürekli rahatsız ettiğini söyleyen Durmaz “4 çocuk annesiyim. İlk eşimden 2 kızım, Orhan’dan 1 oğlum var. Orhan Özdemir’i ben terk ettim. Orhan’ın yaptığı ahlaksızlığa göz yummadım, boyun eğmedim. Orhan’ın tek istediği, çevremdeki insanlara rahatsızlık, huzursuzluk ve korku vermekti. 10 yıl sonra bir evlilik daha yaptım ve şu anda 11 aylık bir oğlum daha var. 12 senedir bu aileyle mücadele ediyorum. Bu kişi, 2016 yılında evimi kurşunladı. Daha sonra annemin, babamın evini kurşunladı. Çevremdeki insanlara saldırdı. Şikayetçi oldum ama her seferinde kovuşturmaya yer olmadığı bildirildi. Annem ve babam bu olaylar yüzünden memlekete döndü ama ben evlatlarımın yüzünden hayat mücadeleme devam ettim. 11 aylık bir bebeğim var, kapıdan çıkan ben de olabilirdim” dedi.

Saldırgan E.Ö’nün babası Orhan Özdemir

‘ORHAN’IN BABASI TARAFINDAN 6 YERİMDEN BIÇAKLANDIM’

E.Ö’nün 18 yaşında olduğunu ve babasının nüfusa geç yazdırdığını öne süren Durmaz “E.Ö, Orhan’ın ilk eşinden çocuğu. Hiçbir şekilde kan bağım yok. Orhan, evimi kurşunladıktan sonra cezaevine girdi. Kendi korktuğu için daha önce de oğlunu ve babasını evime, iş yerime gönderdi. Oğlu evime taşlı saldırıda bulundu. Orhan’ın babası tarafından 2016 yılında 6 yerimden bıçaklandım. Bu olaydan sonra devlet oğlumu koruyucu aileye teslim etti. Orhan beni tehdit etmeye devam ediyordu en sonunda bir garibanın canı yandı” ifadelerini kullandı.

Saldırgan E.Ö.

‘ATA EMRE ÜST KATTAKİ KOMŞUSUNA PİZZA GETİRMİŞ’

Olay günü evde olduğunu ve Akman’ın üst katta oturan komşusuna pizza siparişi getirdiğini ifade eden Durmaz “Cep telefonundan oyun oynuyordum. Gürültüyü duyunca dışarıya fırladım. Dışarıda bağrışmalar vardı. Ata’yı yerde gördüm, nefesini kontrol ettim. Hatta ben de şoktaydım. Ata için anlatamayacağım kadar çok üzgünüm. Bir anne olarak gerçekten çok üzüldüm. Ölen biz de olabilirdik. Bu yaşananlarda suçum, günahım yok ama özür dilemem gerekiyorsa özür de dilerim. İnsanların bazıları bizi suçlamış ancak bir suçumuz yok. Ben de bir anneyim. Ata’nın ailesine başsağlığı diliyorum. Emin olun onun anne olarak içi yandığı kadar benim de içim yandı. Ben de günlerdir uykusuzum, yorgunum. Ata’nın annesine, babasına başsağlığı, güç kuvvet diliyorum. Bir anne olarak yapabileceğim bir şey varsa bana da ulaşmak istiyorlarsa her zaman ulaşabilirler” diye konuştu.

Sultan Durmaz

SALDIRGAN ‘SULTAN DÖNMEZ’İ NEREDEN TANIDIĞINI SORDUM’ DEMİŞTİ

Tutuklanan E.Ö.’nün ifadesinde “Babamın imam nikahlı eşi Sultan Dönmez’i nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi. Bunun üzerine bıçakladım” dediği öğrenilmişti.

E.Ö.’nün iddiasına karşın, Ata Emre Akman’ın aynı binaya ancak başka bir daireye sipariş getirdiği, E.Ö. veya yakınlarıyla tanışıklığının olmadığı ortaya çıkmıştı.

Motokurye Ata Emre’nin katilinin ifadesi ortaya çıktı

Kaynak: DHA