Mithat Sancar: İttifakta elbette bazı sorunlar olabilir

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 4:39 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 4:41 pm

Diyarbakır’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ittifakta bazı sorunların olabileceğini belirterek “Önemli olan en yüksek başarıyı elde edecek formülleri oluşturmaktır” dedi. 

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Türkiye İşçi Partisi’nin kendi listesiyle seçime girmesi kararı sonrası başlayan kriz sürerken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Diyarbakır’da bu konuya değinerek “Önemli olan en yüksek başarıyı elde edecek formülleri oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

‘Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’ seçim beyannamesi buluşmasında konuşan Sancar, şöyle konuştu: “Uzun süredir Türkiye’de ve bütün demokrasi güçleri arasında birlikteliği oluşturacak bir ittifak arayışında olduklarının altını çizen Sancar “Adını büyük demokrasi buluşması ve ittifakı koymuştuk. Bu yolda önemli çalışmalar yapıldı, adım adım ilerlendi ve nihayet önemli sonuçlara ulaşıldı. Daha önce Emek ve Özgürlük İttifakı bu çalışmaların bir ürünüydü. Burada Kürdistan’da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı için de ciddi emek sarf edildi, özveriler karşılığını buldu. Bu değerli ittifak inşa edilmiş oldu.

14 Mayıs seçimleri tarihidir. Eğer güçlerimizi birleştirirsek, eğer ortak mücadeleyi özgürlük, eşit yurttaşlık, demokrasi ve yerinden yönetim hedefine doğru birlikte büyütürsek sonuç alma şansımız da o kadar yüksek olacaktır. İnanıyorum ki oluşturduğumuz tüm ittifaklar Türkiye’de demokrasiyi gerçek anlamda inşa etme bu ülkede yaşayan bütün inançların ve halkların eşitliğini ve özgürlüğünü sağlama hedefini mutlaka yakalayacaktır.

Gültan Kışanak yazdı HDP’li vekiller beğendi! “Bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir”

‘ÖNEMLİ OLAN EN YÜKSEK BAŞARIYI EDECEK FORMÜL’

Elbette bazı sorunlar olabilir, ittifaklar içinde bazı tartışmalar bazı anlaşmazlıklar olabilir. Bu doğaldır çünkü ittifak demek farklı güçleri bir temelde ve hedefte bir araya getirmek demektir. Önemli olan sorunları yoldaşlık ve ortak mücadele iradesi çerçevesinde çözüme kavuşturmak ve en yüksek başarıyı elde edecek formülleri oluşturmaktır. Bizler bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Göreceksiniz bu sorunlar şu anda konuşulan sorunların hepsi en iyi sonuca bağlanacak şekilde çözülecektir. Kimsenin karamsarlığa veya kaygıya düşmesine gerek yok.”

İrfan Değirmenci TİP’ten milletvekili adayı oldu! “Kendimi sizlerin oylarına emanet edeceğim”