Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi bitti, açıklama yok

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 4:02 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 5:51 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Merkezi’nde görüştü. 1 saat 35 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. AKP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye gelen Özel ve CHP heyetini AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Görüşmede Özgür Özel’e emekli büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti. AKP’de de Erdoğan’ın yanı sıra AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katıldı. Elitaş ve Tan’ın konuşulanları yazılı olarak kayda geçirmesi bekleniyordu.

1 saat 35 dakika süren görüşme sonrası Özgür Özel, AKP Genel Merkezi’nden açıklama yapmadan ayrıldı. Özel’e AKP’den ayrılışında AKP’den Elitaş eşlik etti.

Resim

AKP ve CHP genel başkanları en son 2016’da bir araya gelmişti. Görüşme 8 yıl sonra bir ilk olma niteliğini taşıyor.

GÜNDEMDE NELER VARDI?

Erdoğan’ın görüşmede yeni anayasa için nabız yoklayacağı belirtiliyordu.

Özel’in ise 1 Mayıs’taki Taksim yasağını örnek göstererek önce mevcut Anayasa’ya uyma uyarısı yapması bekleniyordu. Özel’in çantasında anayasa dışında ayrıca borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması vardı.

Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler de görüşmenin gündemindeki diğer başlıklardı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan ve Özel’i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı Özel’in, Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP’nin de değişime destek verebileceği inancındayım” ifadelerini kullanmıştı.

Özel kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşmüştü.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ